Se pune usturoiul,piseaza, se adauga smantana, sare si putin zahar.in loc de smantana se poate pune si iaurt si se mai poate adauga maioneza.
Maruntesti usturioul, se freaca cu sarea pana devine o pasta cremoasa.
Se adaugand apoi cate putin ulei si se freaca in continuare, ca la maioneza, pana la incorporarea uleiului.
Se omogenizeaza cu smantana si se da la rece pentru 1 ora, inainte de servire.
Zdrobesti usturoi intr un vas de portelan, fonta, pui sare piper putin ulei si freci pana se face pasta dupa care poti adauga apa sau smantana apoi amesteci si iasa o minunatie de mujdeicred
Buna pisezi usturoiul cu putina sare si il mesteci cu o lingura de lemn intr-un bol in timp ce adaugi un pic de ulei dupa ce s-a facut ca o pasta(mai gros)adaugi smantana, poti adauga si maioneza.La fel de buna va fi pasta de usturoi daca inlocuiesti smantana cu iaurtul.
Uite cum se face cu un pic de lapte (il poti inlocui cu succes cu smantana) http://culinar.bzi.ro/sos-de-usturoi-3944
Elelena65 întreabă: