Crevete, scoici, stridii, homari, midii… Reţetele sînt numeroase, de la cele mai simple, pînă la cele rafinate, pe măsura unei mese cu totul speciale. Pot fi servite sub formă de salată, supă, fel principal (fierte, prăjite, sotate, înăbuşite sau fripte pe grătar) sau garnituri. Fiind alimente uşor perisabile şi deosebit de toxice atunci cînd îşi pierd calităţile, cel mai bine ar fi să se afle în stare proaspătă. Congelate, trebuie evitate variaţiile mari de temperatură. Pot fi păstrate în frigider cel mult două zile înainte de a le prepara. Scoicile, stridiile sau midiile a căror cochilii s-au spart nu mai pot fi gătite. Pentru a nu provoca probleme digestive, fructele de mare trebuie pregătite cu mare atenţie. Crevetele şi homarii vor căpăta culoarea roşie atunci cînd sînt bine fierţi, pe cînd carnea scoicilor va fi de culoarea laptelui. În cazul stridiilor, a midiilor şi a scoicilor puse la fiert, se va urmări cînd acestea se vor deschide. Se mai lasă încă cinci minute pe foc şi apoi se strecoară. Este important să fie aruncate cele care încă nu s-au deschis. (http://bucatarie.jurnalul.ro/......4905.html)
o reteta : http://www.pofticiosi.ro/......i-2614.htm
Paentru altele mai da search pe google :).
Stridiile se mananca doar crude, midiile se pot manca preparate.scoicile romanesti se numesc midii.stridiile trebuies sa fie EXTREM de proaspete, pentru fiecare stridie se foloseste sucul de la o jumatate de lamaie -pentru a omorai eventualele microorganisme si sa nu faci intoxicatie. daca sunt rupte sau deschise -nu se mananca.trebuie sa miroasa a nisip, mare, sare si peste proaspat.eu nu te sfatuiesc sa cumperi stridiile daca nu stii sigur ca sunt proaspete.nu te sfatuiesc sa le cumperi din centrele comerciale, sunt magazine specializate in fructe de mare.rareori se gatesc, eventual facute pane.
Citeste intr-o carte de bucate cu retete internationale si vei putea gati stridiile super