Ingrediente
300 g mazare uscata,
1, 5 l apa clocotita,
1 ceapa,
50 g unt sau ulei,
1 lingurita de faina,
zahar dupa gust,
sare,
piper
Mod de preparare
Pentru supa delicioasa de mazare uscata se pune mazarea la fiert cu apa rece si cu ceapa. Se fierbe la foc domol ca sa nu se prinda pe fund. Dupa ce a fiert se da totul prin sita. Separat se pune untul intr-o oala sa se infierbinte, se adauga faina si se amesteca mereu punind cite putina apa clocotita. Se adauga pireul de mazare, restul de apa clocotita, zahar si sare dupa gust. Cit timp clocoteste se amesteca mereu ca sa nu se prinda pe fund. SPer ca te-am ajutat :*.
Cum a zis si maria: 300 g mazare uscata,
1, 5 l apa clocotita,
1 ceapa,
50 g unt sau ulei,
1 lingurita de faina,
zahar dupa gust,
sare,
piper
Mod de preparare
Pentru supa delicioasa de mazare uscata se pune mazarea la fiert cu apa rece si cu ceapa. Se fierbe la foc domol ca sa nu se prinda pe fund. Dupa ce a fiert se da totul prin sita. Separat se pune untul intr-o oala sa se infierbinte, se adauga faina si se amesteca mereu punind cite putina apa clocotita. Se adauga pireul de mazare, restul de apa clocotita, zahar si sare dupa gust. Cit timp clocoteste se amesteca mereu ca sa nu se prinda pe fund
Ingrediente
17 dg mazare uscata
1 lingurita de sare
1 ceapa
2 catei de usturoi
1 lingurita de busuioc/chimen macinat
cimbru
1 lingura de faina
ulei
boia
cubulete de paine.
Inainte cu o seara se spala 17 dg de mazare aleasa si se lasa la inmuiat in 1, 5 l apa intr-un vas emailat. Ziua urmatoare se adauga o ceapa se dimensiunea unei nuci, 2 catei de usturoi si o lingurita de sare. Cei care prefera mancarurile mai speciale pot adauga 1 lingurita de busuioc sau 1 lingurita de chimen macinat, respectiv cimbru dupa fierbere. Apoi se fierbe sub capac la foc potrivit maxim 40 de minute, pana cand mazarea s-a fiert bine. Spuma rezultata in timpul fierberii se indeparteaza cu un filtru de ceai. La o lingura de faina se adauga ulei si se face rantasul. Se ia de pe foc si se adauga boia. Se lasa sa se raceasca iar apoi amestecand incontinuu se adauga apa rece pana se obtine o compozitie omogena. Rantasul se pune in supa si se mai fierbe aproximativ 5 minute. Cand supa este gata se scoate ceapa si usturoiul.
Bună!
Vezi diverse reţete la linkul :
http://www.gustos.ro/retete-culinare/supa-de-mazare-uscata.html
http://www.povarenok.md/ro/postnye-blyuda/item/supa-de-mazare.html
http://www.reteteculinare.ro/......cata-7557/
http://noi2inbucatarie.blogspot.ro/2010/05/supa-crema-de-mazare-uscata.html
http://www.culinar.ro/......5/1/12043/
Toate cele bune.
Victoria_Alexa_1998 întreabă:
Olteanu_Hurloi_Corina_1969 întreabă: