anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cum se prepara vinetele cu parmezan?

Răspuns Câştigător
mlm
| mlm a răspuns:

Vinete 1kg, ulei masline, 1 ceapa, faina, 1/2 kg rosii, busuioc, sare, piper, mozzarella taiata felii, parmezan ras.Se curata vinetele si se taie felii, se presara cu sare si se lasa deoparte sa iasa zeama.Se incalzeste cuptorul la 180 grade, se incinge 1 lingura de ulei intr-o cratita si se inmoaie ceapa curatata si taiata marunt, se adauga peste ceapa, rosiile curatate, decojite si tocate, putina sare, si piper si se fierb acoperite inca 15 minute.Se ia cratita de pe foc si se adauga o parte din busuioc, se clatesc feliile de vinete, se scurg bine, se usuca pe servetele, apoi se presara cu faina.Se incinge jumatate din restul de ulei intr-o tigaie si se rumenesc usor vinetele, pe rand, cam 2-3 minute, se aranjeaza cam o treime din vinete pe fundul unui vas termorezistent, uns cu ulei. Se presara o treime din cantitatea de parmezan, apoi se aseaza o treime din mozzarella si apoi o treime din sosul de rosii, se pun cam vreo 2-3 astfel de straturi, se coc in cuptor cam 30 minute, pana se rumenesc usor, se presara restul de busuioc. Pofta.

1 răspuns:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Eu am facut de vreo trei ori dupa urmatoarea reteta:
Am curatat vinetele de jumatate de coaja (o fasie da, o fasie nu), le-am taiat rondele cu grosime de 5-7 mm si le-am pus in apa rece sarata. Am schimbat apa la fiecare 15 minute de vreo 5 ori. Apoi le-am scurs bine si le-am pus intr-o tigaie de teflon cu o picatura de ulei de masline si le-am prajit pe ambele parti. Le-am scos pe servete de hartie sa absoarba uleiul. Separat am oparit si decojit rosiile, le-am taiat cubulete si le-am fiert cu sare si putin busuioc. Am uns o tava de cuptor cu ulei de masline, am pus un rand de rondele de vinete, sos din belsug, mult parmezan ras, din nou vinete, sos si parmezan. Am lasat la cuptor cam 40 de minute. Se serveste cald, cu mult parmezan ras presarat.

Întrebări similare