Se spala castravetii, se chitesc in butoi, se pune apa peste ei pana se umple butoiul, se ia din nou apa din butoi, se pune intr-un vas mare care sa cuprinda tot lichidul acela si in aceasta apa se pune sare de o concentratie pana tine oul deasupra.Se dizolva sarea bine si se toarna peste castraveti inapoi.
Traditional nu ai terminat de facut conserve pentru iarna, daca printre conservele din camara nu exista si cateva borcane cu castraveti murati in saramura. Pe langa faptul ca sunt atat de gustosi iarna, acesti castraveti murati in saramura sunt nelipsiti pentru celebrele salate cu legume, carne si maioneza. La fel din acesti savurosi castraveti murati in saramura se pot prepara feluri de mancare excelenta cu sau fara carne.
INGREDIENTE
3 kg castraveti proaspeti de culoare verde
2 capatani de usturoi
marar pentru muraturi
3 bucati de hrean
foi de dafin
piper boabe
ardei iute optional
sare
MOD DE PREPARARE
Se pune apa la fiert cu foi de dafin, piper, sare in proportie de 50 g de sare la 1 litru de apa. Dupa ce a dat cateva clocote, se da la o parte sa se limpezeasca;
Se curata usturoiul si hreanul, se taie in bucati hreanul;
Se spala bine castravetii si se aseaza vertical in borcane, printre ei se pun catei de usturoi si bucati de hrean, iar pe deasupra crengi de marar si ardeiul iute;
Se toarna saramura fierbinte peste castraveti, daca borcanul este de sticla, pentru a nu plesni, se infasoara intr-o carpa uda sau se pune un cutit dedesubt;
Se lasa acoperiti cu o farfurie pana a doua zi, cand se completeaza saramura daca nivelul acesteia a scazut, apoi se acopera cu capace sau celofan.
sper ca te-am ajutat