Iti spun cum faceam eu, foile de vita le speli, apoi pe fiecare foaie presari sare pana faci un teanc (nu mare, sa fie vreo 10-15 foi)dupa care le faci sul si le pui in borcan, dupa ce umpli borcanul cu foile de vita, mai presari sare peste ele si apoi pui apa, la fel ca la varza. Sper sa-ti reuseasca.Bafta!
Eu iti recomand aceasta metoda; o sticla de plastic de suc goala si scursa bine sa nu aiba nici o picatura de apa, ei 3-4 frunze de vita (frunza de vita sa nu fie uda, trebuie sa nu aiba deloc apa )adaugi in sticla pina se umple sticla, din cind in cind mai bati sticla sa nu iti ocupe loc mult. dupa ce ai umplut sticla pui dopul, nu agaugi nimic, sare sau apa. cind vrei sa o consumi la iarna tai gura la sticla sa poti sa scoti si o oparesti si incepi sa faci sarmalele. eu am folosit si metoda cu saramura si nu mi-a placut am descoperit aceasta metoda si este foarte buna de 2 ani aceasta metoda folosesc, nu am nevoie sa mai desarez frunza este exact cum o iei atunci de la vie.
Buna.Nu se pune apa. Uite aici cum se face http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=121120
Zici de frunza nu? le speli le pui in borcansi pui apa cu sare dupa gust si un pic de conservant si pui capacu
daniela_1443 întreabă:
anonim_4396 întreabă: