Nuca de cocos are acele adancituri mici cum a spus si CARLA: cu un tirbuson gauriti 2 (doua) din adancituri. Goliti apa din nuca (iar daca o pastrati pentru a o utiliza mai tarziu filtrati-o). Pe urma puneti nuca intr-un cuptor cald cam 10 minute. Se va deschide singura in doua! Apoi trebuie verificat ca nu e prea calda sa nu va ardeti degetelele, urmeaza clatirea interiorului cu apa, dupa clatire acesta se scoate cu un cutit ascutit. S'am incalecat p'o sea...
. In partea de sus nuca de cocos are niste adancituri mici, rotunde; acolo cedeaza coaja dupa 1-2 lovituri, apoi pot consuma laptele direct cu un pai sau se poate scurge intr-un vas.Nuca golita se desface simplu, cu ciocanul sau cu orice altceva va da prin minte
Multumesc Carla si "anonim", chiar azi am mancat o nuca de cocos si nu stiam cum s-o desfac :d