Nuca de cocos are acele adancituri mici cum a spus si CARLA: cu un tirbuson gauriti 2 (doua) din adancituri. Goliti apa din nuca (iar daca o pastrati pentru a o utiliza mai tarziu filtrati-o). Pe urma puneti nuca intr-un cuptor cald cam 10 minute. Se va deschide singura in doua! Apoi trebuie verificat ca nu e prea calda sa nu va ardeti degetelele, urmeaza clatirea interiorului cu apa, dupa clatire acesta se scoate cu un cutit ascutit.
Sursa: http://www.tpu.ro/gastronomie/cum-se-sparge-nuca-de-cocos/
Se taie un capacel daca ai cutit cat un iatagan, sau mai intai ii dai o gaura, scurgi zeama, si pe urma o tai.
Iar ca o idee superioara, incearca cu un fierastrau sau de ce nu o drujba.
Alta solutie in afar de ciocan sau flex nu prea am..Asta e nasol la nnuca de cocos ca e greu de spart. Ca sa nu irosesti lichidul poti sa faci prima data o gaura cu cutitul la una din punctele alea mai inchise la culoare, sa scurgi lichidul si apoi sa o spargi. Sau e posibil si asta : bate usor cu ciocanu sa se dezlipeasca de coaja de lemn si apoi se pune 2 3 minute la cuptor si cand o scoti e crapata si trebuie numai sa o cureti...Sau asa:http://www.youtube.com/watch?v=PuOJhBgQASU&feature=related A doua parte din filmulet
Cea mai buna metoda este sa o incalzesti, aici gasesti intregul raspuns la intrebarea ta! http://www.wiki.s8.ro/......ace-cu-ea/
Http://www.howcast.com/videos/180412-How-To-Crack-Open-a-Coconut
cu o simpla cautare pe youtube^_^app, ai grija ca o sa curga din nuca de cocos sucu ala, ulei sau ce e.si inca ceva, cososul este tare...vezi sa nu ramai cu maselele-n el(;