Rosu se obtine din cojile de ceapa, zeama de sfecla, frunzele de mar sau coaja de prun
galben auriu se obtine din branduse, funze de mesteacan, soc si coaja de par
albastru se obtine din violete
verde se obtine din frunze de nuc sau muguri din mar paduret
cu coaja de ceapa, sfecla rosie pentru rosu, soc pentru galben, violete pentru albastru si zeama de frunze de nuc pentru verde am incercat... ies; culorile nu sunt cine stie ce dar in lipsa de altceva merge si astea... Bunica le decora cu frnze de patrunjel si pareau mai interesante atunci si apoi le stergea cu ulei pentru luciu.
Cojile de ceapa rosie se fierbe in apa cu otet pana aceasta capata culloare. In acel moment se introduc ouale si se lasa pina culoarea este placuta. Apoi se scot si se ung cu un servetel inbibat in grasime (ulei, margarina, untura), pentru. luciu.
Nu trebuie neaparat numai coji de ceapa rosie sunt bune si celalalte coji de ceapa.
LisaJulie întreabă: