Mama ne spunea ca daca se fierb ciupercile alaturi de un tacam de argint si acesta se innegreste, ciupercile sunt otravite. Nu stiu cat de adevarata este aceasta asa ca mai bine nu incerca. Noi culegeam oricum ciuperci dupa ce le recunosteam dintr-o carte (in care erau descrise si aveau si poze) fara putinta de tagada.
Am gasit pe net un mini ghid de recunoastere a ciupercilor
http://www.liis.ro/hosted/atestate/ciuperci/totul.htm
unde ai despre recunoasterea lor
http://www.liis.ro/hosted/atestate/ciuperci/recunoastere.htm
sau despre ce trebuie sa faci in caz de intoxicatie
http://www.liis.ro/hosted/atestate/ciuperci/intoxicare.htm
cat si o galerie foto.
Totusi pentru a evita situatiile neplacute, cumpara ciuperci doar de la magazine specializate.
Nu exista criterii sigure.Este bine sa le culegi cu un cunoscator. Testul cu lingurita de argint nu este sigur in totalitate.In ultima vreme ciupercile au suferit mutatii genetice si au devenit otravitoare chiar si cele mai blande.Eu obisnuiesc sa gust o lingurita din mancarea de ciuperci cu o zi inainte de a o oferi familiei. Daca peste noapte nu mi se face rau, capata si ceilalti. Mira
Oile si caprele sint mari amatoare de ciuperci, cele care sint mincate de ele sint comestibile..........sint mai multe metode de a cunoaste ciupercile comestibile.
Cum recunosti ciupercile otravitoare
Ciupercile se verifica intotdeauna inainte de mincare, pentru a evita otravirea sau chiar moartea, prin una din urmatoarele metode:
- nu luati ciuperci decat din magazine specializate nu de la tarani. Chiar daca cunoasteti foarte bine ciupercile comestibile, in timpul ploilor se poate ca acestea sa se "otraveasca" de la alte ciuperci otravitoare din jur.
- se introduce o lingurita de argint in mincarea de ciuperci cit timp este pe foc si daca lingurita se innegreste, ciupercile sint otravitoare.
- se pune patrunjel verde in mincarea de ciuperci si daca acesta se ingalbeneste, ciupercile sint otravitoare.
- se pun ciupercile la fiert impreuna cu o ceapa taiata in doua. Daca ceapa se albastreste, se invineteste sau se innegreste, ciupercile sint otravitoare.
Ciupercile ramin albe dupa preparare daca se picura peste ele, imediat ce au fost curatate si spala-te, suc de lamaie.
Am 11 ani, nu te astepta la mai mult
LisaJulie întreabă: