Cel mai bine se topeste ciocolata in aburi(bain marie). Iti trebuie doua vase:unul mai mare, in care vei pune apa la incalzit, si unul mai mic, pe care il vei pune deasupra celuilalt, in care vei pune bucatelele de ciocolata.Vasul cu ciocolata il vei pune deasupra celuilalt, dar ai grija sa nu-l pui in apa, ciocolata trebuie sa se topeasca in aburul produs de apa care fierbe, daca nu, se va transforma in serbet. Daca vrei sa folosesti ciocolata pentru ornat, ca sa fie lucioasa, adauga putin ulei in ea.
Pui un vas cu apa la fiert, cand clocoteste dai focul la minim. asezi un vas deasupra in care pui ciocolata si astepti sa se topeasca. Important: 1. vasul cu ciocolata nu trebuie sa atinga apa 2. aceasta operatiune este una lenta, nu incerca sa grabesti procesul deoarece ciocolata se "taie" sau se "branzeste"(cum preferi)
Intr-un vas pui cca jumatate apa cat de ciocolata si incalzesti usor la foc mic sau (preferabil) scufundat vasul cu ciocolata si apa intr-un vas mai mare, in care fierbe apa.
Se amesteca in continuu pana ce se topeste ciocolata si ramane o pasta usoara, viscoasa.
Atentie, la racire se intareste!
Este simplu.
Tii ciocolata la caldura.(pe baie de aburi, la microunde, la soare)
Usor si simplu punem o oala mai mica cu apa pe jumatate plina si deasupra un castron de tabla care sa ajunga la apa punem ciocolata in castron lasam sa clocoteasca apa si mestecam usor pina se topeste ciocolata, dar sa nu fie prea multa apa deoarece cind punem castronul deasupra si e cam plin se lasa greu si apa se ridica si da in foc sa fie apa cit sa ajunga la castron.succes.pupic
Deasupra unei cratite q mankre sau apa se pune peste ea, nu tb s atinga d nici un strop d apa(bain marin)
Cel mai bine se topeste ciocolata in aburi(bain marie). Iti trebuie doua vase:unul mai mare, in care vei pune apa la incalzit, si unul mai mic, pe care il vei pune deasupra celuilalt, in care vei pune bucatelele de ciocolata.Vasul cu ciocolata il vei pune deasupra celuilalt, dar ai grija sa nu-l pui in apa, ciocolata trebuie sa se topeasca in aburul produs de apa care fierbe, dca nu se va transforma in serbet. Daca vrei sa folosesti ciocolata pentru ornat, ca sa fie lucioasa, adauga putin ulei in ea
Morena30 întreabă: