Scuze...banc, dar se pare adevarat:ce face muncitorul american, cel francez si cel roman dimineata cand pleaca la serviciu/cine mai are?/ americanul pune niste costita in tigaie si arunca 2 oua peste ea, mananca si pleaca la serviciu - francezul arunca 2 cu branza in tigaie, mananca si pleaca la serviciu, iar romanul arunca 2 oua in pantalobni si pleaca la serviciu. Mai bine punem o intrebarea normala "cum preparati omleta", in loc sa punem una ambigua ca, de exemplu, "cum va preparati omleta", sa cred ca din ouale proprii?
Inspirata de retetele lui Jamie Oliver, am preparat ieri dimineaţă omletă spaniolă (Tortilla Espanola). Nu necesită timp prea mult. Ai nevoie de 2/3 ouă.
Iată reţeta:
- tai bucăţele de cîrnat, un cartof mic, tot în cubuleţe, o roşie în felii mici;
- pui la prăjit acest amestec, într-o tigaie cu puţin ulei; adaugi şi puţină brînză, cît să dea gust;
- după ce amestecul a căpătat culoare în obrăjori şi a început să sfîrîie de plăcere, toarna oul bătut peste;
- acopera tigaia cu un capac şi lasa cele două tabere să se împrietenească vreo 5-7 minute, fără să le tulburi intimitatea;
- la final, adaugi puţină verdeaţă sau ceapă bătută cu ulei de măsline; eu am pus verdeaţă.
Asta e tot. Poftă bună!
Ingredinete reteta : oua, unt,
Tigaia se infierbinta fara grasime, 3-4 minute, la foc mijlociu, nu direct pe flacara, se adauga apoi, unt sau alta grasime s-o acopere in strat subtire
Ingrediente:
5-6 oua, 50-60 g unt sau 50 ml untdelemn, sare, piper
Mod de preparare:
Omleta trebuie sa fie groasa de cel putin 2-3 cm, deci se va coace, dupa cantitatea oualor, in tigaie mai mare sau mai mica. Trebuie sa fie cremoasa (unsuroasa, adica sa aiba straturi mai coagulate, printre straturi semi-coaguiate, impregnate cu grasimea din compozitie).
Ouale se sparg intr-un castron; se adauga pentru fiecare ou un varf de cutit sare fina si cea 10 g unt topit sau moale (cam cit o aluna). Se bat bine cu furculita, daca sunt putine si, cu telul, daca sunt mai multe, pina cand compozitia devine spumoasa (2-3 minute). Tigaia se infierbinta fara grasime, 3-4 minute, la foc mijlociu (nu direct pe flacara), se adauga apoi, unt sau alta grasime s-o acopere in strat subtire (2 mm); grasimea se va infier-binta in circa 1 minut de la tigaia fierbinte. Se incearca, picurind in tigaie putin ou cu varf ui furculitei; daca se rumeneste imediat, se rastoarna compozitia de omleta dintr-o data in tigaie, se lasa sa se coaguleze la baza si sa se rumeneasca putin, apoi se ridica de jur imprejur cu lama lata a unui cutit ca sa curga compozitia fluida de deasupra sub omleta si sa se coaguleze. Omleta este gata, cand deasupra ramane cremoasa (moale) de 1/2 cm.
Se taie in sferturi si se serveste imediat fierbinte.
Pofta buna!
Simplu. sparg 3 oua, pun o lingura de ulei, o lingura de apa, sare, piper. le bat intr-un castron. pun tigaia la foc cu putin ulei, dupa ce s-a incins uleiul, pun compozitia obtinuta si o las la foc mic. dupa ce s-a prajit pe o parte, o intorc si o mai las putin. o pun in farfurie si gata.masa e servita.
Eu bat bine ouale in castron apoi pun un praf de sare, un praf de piper alb macinat si o lingura de faina ca sa nu se lase dupa ce sa prajit, faina o face sa ramana umflata. Oprajesc doar pe o singura parte la foc potrivit si cu tigaia doar unsa cu ulei, fara a lasa surplus dupa ce este gata. O pui pe farfurie, ornezi cu salata verde, salata de rosii, branza sau cu orice iti face placere sa mananci.Este foarte buna si daca atunci cand o pui in farfurie razi pe deasupra branza sau cascaval si ii pui pentru decor o frunza de patrunjel.
Nu-mi place omleta, se dezumfla si nu ramine nimic. Eu fac ouale ochiuri. Le pun in uleiul incins si dupa ce incepe sa se inchege albusul, dau cu ulei fierbinte pe deasupra ca sa se faca si peste galbenus. In felul asta albusul se incheaga si galbenusul ramine moale. In plus nici nu au stat prea mult sa se arda dedesubt. Miam mi-am
Pac-pac sparg 2 oua, le bat intr'un castron, poti adauga si cascaval, sare si gata
Zbati antrun castron oua bine adaugi putina faina de grau sare si piper adaugi si cascaval razaluit putina sunca taiata marunt si o pui la prajit. e foarte gustos dar ati propun e gustos cu soc de rosii