| elena a întrebat:

Cum verificati daca laptele de vaca sau de la un alt animal este proaspat, nu ma refer la cel din comert, care are alt statut?
Daca nu este proaspat ce faceti cu el? Aici ma refer la acel lapte pe care nu l-ati verificat, a fiert si ati constatat ca nu nai este bun.

Răspuns Câştigător
| maria a răspuns:

Buna Elena, poti sa iti dai seama ca nu e bun laptele dupa miros
(e asemeni unui produs acrit ) si dupa consistenta ( cel mai vechi capata o vascozitate aparte, ramane si e vizibila pe sticla, care poate fi confundata uneori si cu laptele gras). Dupa ce l-ai fiert si ai vazut ca nu e bun, pune te rog 2 lingurite de otet la un 1 litru de lapte si nu il mai tine pe flacara.Lasa-l cam 10-15 minute, apoi strecoara laptele printr-o bucata de tifon, cumparat de la farmacie, o bucata mai lata.Se va prinde si se va face ca o urda ( branzica moale, buna la gust). Zeama o arunci si urda o poti consuma atunci sau mai tarziu, dar trebuie sa o pui la frigider. Se poate consuma cu marar, cu o salata de rosii sau pur si simplu, cu paine prajita (la prajitor) sau poti adauga niste zahar si o poti folosi ca umplutura la clatite. Eu fac acest lucru de cate ori mi se intampla sa primesc lapte de la tara, pe care nu il consum in 2 -3 zile. Spor.

2 răspunsuri:
| mioara a răspuns:

Draga mea cel mai bine ia un lapte de la o persoana de incredere intaii iei de proba si daca este bun iei si a doua oara cand iei de ori unde il mirosi va mirosi a acru sau il gusti.

mira
| mira a răspuns:

In afara de a-l gusta si a-l mirosi nu vad alta solutie.