Greutatea nu are legatura cu forta musculara, poti avea si 60 de kg si ridica 60 de kg, poti avea 100 de kg si sa nu poti ridica 30 de kg,depinde de masa musculara nu de grasimi, cat despre de ce nu slabesti, nu stiu imc tau, cate kg ai, inaltime, ce activitate fizica faci? varsta?
Deci probabil eu doar mergand la liceu si dupa vin acasa si ridic gantere sau flotari sau tractiuni una din ele la alegere odata la 4 zile nu depun efort si 1400 1500 calorii pentru mine poate sunt multe fiind sedentar. Si e adevarat ca anduranta musculara si forta se pot obtine si in deficit caloric facand exercitii? dar masa nu pentru ca trebuie surplus caloric?
Depinde de greutatea omului, inaltime, unu inalt de 1, 90 consuma cat tine daca mergi pe jos el nefăcând nimic, ca o masina, un tir vs o masina mica, nu e greu de inteles sunt niste principi fizice
Depinde cate kg au gantere, eu daca as fi in locul tau as merge la sala, macar 3 zile per saptamana, tot corpul desigur, inteleg liceul dar 3 ore per saptamana nu e asa multi, luni miercuri, vineri sau joi, sambata, marti
Masa musculare are o memorie, adica x care a facut culturism va fi mai bun ca noi doi chiar daca s-a lasat de 5 ani
"ciorba cfelii" Adica "ciorba felii"? Cum vine asta?
/
Cunosc si eu pe cineva care este vegetarian si tine post negru in anumite zile. Dar cand nu il vede nimeni, mananca si carne, mananca si dulciuri, mamanca si in zilele de post. Cand l-am prins in birou, a inceput sa rada si mi-a spus: mi s-a facut pofta. Ciupea din pachetul altcuiva.
Deci eu nefacand sport foarte putin decat gantere au 25 kg si restul exercitiilor flotari in pumni si tractiuni dar nu toate intr-o zi unul din ele la 3 zile si in rest mai nimic pot face progrese cu 1400 calorii ca nu fac efort mare nu cere organismul si probabil nu sunt in deficit caloric cu 1400 calorii, + ca rezistenta musculara sau forta se poate face in deficit caloric nu? dar nu masa musculara! doar rezistenta si forta! raspunde-mi te rog si la astea 2 intrebari aia cu activitatile mele si daca sunt in deficit si cu aceasta cu rezistenta si forta in deficit eu sunt de parere ca da
Si anduranta musculara si forta ma refer la unu care se apuca de exercitii fizice acasa gantere 15 kg 20 kg si un genetic bun si flotari tractiuni dar e in deficit caloric In forta poate progresa sau anduranta musculara dar nu masa musculara + ca probabil nu sunt in deficit caloric cine stie daca eu am burta cu alimentatia aia 1400 calorii ori mi-a scazut rata metabolica ori nu stiu dar chiar si asa forta si anduranta se poate face in deficit caloric mi-au spus si altii dar nu masa musculara Ray
Daca poti face masa musculara pe o dieta de slabit?
raspunsul este da, dar trebuie sa oferi corpului culturism + proteine ceea ce am spus, tu poti face ridicari la bara si sa progresezi bine de tot
1 gram per kg, asta inseamna 70 de grame de proteine per zi
Da dar eu din alimentatia respectica care o am totusi am progresat in 4 ani de la 9kg gantera la25 kg gantera aveam 14 ani atunci acu am 18 si totusi daca calculezi proteinele necesare din alimentatia aia nu le am, am alimentatia aia de 4 ani am progresat in masa musculara 2 ani dupa am stagnat pana acum dar continui sa cresc in forta si anduranta deci parerea mea si cum mi-a mai zis un baiat cu 14 ani de sala cosmin Rezistenta musculara si forta musculara se poate obtine si fara proteine necesare sau in deficit caloric ceea ce observ si eu stagnez la masa dar forta si anduranta o cresc continuu deci parerea mea ca forta si anduranta se obtin destul de usor chiar in deficit caloric Deci cea mai usor de obtinut din astea Este rezistenta musculara dupa forta care e putin mai greu
Nu Ray, ma refer la exercitiile mele care le fac acasa ca pot face anduranta musculara rezistenta si forta in deficit caloric fara proteine necesare gen 100g proteine necesare eu iau doar 50 sa zicem ma refer forta si rezistenta la flotari in pumn, la flexii biceps, si tractiuni atat nu culturism ca acolo stiu si eu ca nu poti! ca depui mult efort la culturism la exercitii fata de ce fac eu acasa si eu zic la astea de acasa man!
Faci si vezi depinde si de genetica, nimeni nu poate stii sigur te asigur de asta
Apropo si taicamiu de ce mananca 2 mese pe zi dintre care una ciorba si cealalta nu stiu exact si are 80 kg si 1.70 are 50 ani sau dupa o varsta te ingrasi si cu 1000 1200 calorii? dupa 40 ani iei in greutate usor! Sau poate are rata metabolica scazuta? Mie imi zice Rata metabolica bazala 1682 calorii la 18 ani 1.74 70 kg sedentar putina activitate fizica Dar e posibil ca mie sa imi fi scazut rata metabolica din anumite cauze si acum sa fie rata metabolica 1000 calorii poate sau 1200 luasem intr-un an 10 kg de la 15 ani spre 16 si mancam la fel numai ca mai mancam un fel de mancare la pranz un piure ceva. Si de aia unii au zis ca mi-a scazut rata metabolica in cazul lu taicamiu nu stiu cum e el si fumeaza. si maicamea era slabuta in tinerete si el acum suni grasuti amandoi si nu mananca mult nu stiu cum dracu, Probabil avem genetic predestinat de ingrasare sau problema glanda tiroida nu stiu
Da dupa o vârsta rata metabolica scade, nu foarte mult dar scade, da exista si asa ceva, se numeste predispozitie genetica
Scade cu 2% sau mai mult" pe deceniu. Acest lucru poate ajuta la explicarea motivului pentru care chiar și adulții activi care simt că nu și-au schimbat stilul de viață sau obiceiurile alimentare pot crește puțină greutate an de an - pentru a compensa astfel de schimbări, spune Lofton, fie trebuie să creștem activitatea, fie să reducem aportul de calorii. Dacă, de exemplu, ai mâncat 2500 de calorii pe zi la 25 de ani, poate fi necesar să reduci această cantitate cu 2 la sută (sau 50 de calorii) pentru a compensa această schimbare metabolică și pentru a-ți menține greutatea, spune Lofton.
Toată lumea cunoaște unii oameni care pot mânca înghețată, prăjitură și orice altceva doresc și încă nu câștigă în greutate. La cealaltă extremă sunt oamenii care par să crească în greutate, indiferent cât de puțin ar mânca. De ce? Care sunt cauzele obezității? Ce permite unei persoane să rămână subțire fără efort, dar cere ca o altă luptă să evite să câștige în greutate sau să recâștige kilogramele pe care le-a pierdut anterior?
La un nivel foarte simplu, greutatea ta depinde de numărul de calorii pe care le consumi, de câte dintre acele calorii pe care le păstrezi și de cât de multe ardeți. Dar fiecare dintre acești factori este influențat de o combinație de gene și mediu. Ambele îți pot afecta fiziologia (cum ar fi cât de repede arzi caloriile), precum și comportamentul tău (tipurile de alimente pe care alegi să le consumi, de exemplu). Interacțiunea dintre toți acești factori începe în momentul concepției tale și continuă de-a lungul vieții.
Ecuația calorică
Echilibrul de calorii stocate și arse depinde de machiajul genetic, de nivelul dvs. de activitate fizică și de cheltuielile dvs. de energie în repaus (numărul de calorii pe care corpul dvs. le arde în repaus). Dacă ardeți în mod constant toate caloriile pe care le consumați în decursul unei zile, vă veți menține greutatea. Dacă consumi mai multă energie (calorii) decât cheltuiești, vei câștiga în greutate.
Caloriile în exces sunt stocate în întregul corp sub formă de grăsime. Corpul dvs. stochează această grăsime în celulele adipoase specializate (țesutul adipos) - fie prin mărirea celulelor grase, care sunt întotdeauna prezente în organism, fie prin crearea mai multor. Dacă vă reduceți consumul de alimente și consumați mai puține calorii decât vă ardeți sau dacă exersați mai mult și ardeți mai multe calorii, corpul dvs. va reduce o parte din depozitele de grăsimi. Când se întâmplă acest lucru, celulele de grăsime se micșorează, împreună cu talia.
Influențe genetice
Până în prezent, peste 400 de gene diferite au fost implicate în cauzele supraponderalității sau obezității, deși doar o mână par a fi jucători majori. Genele contribuie la cauzele obezității în multe feluri, afectând pofta de mâncare, sațietatea (senzația de plenitudine), metabolismul, poftele alimentare, distribuția grăsimilor din corp și tendința de a folosi alimentația ca mod de a face față stresului.
Puterea influenței genetice asupra tulburărilor de greutate variază destul de mult de la o persoană la alta. Cercetările sugerează că, pentru unii oameni, genele reprezintă doar 25% din predispoziția să fie supraponderale, în timp ce pentru alții influența genetică este la 70% până la 80%. Având o idee bruscă despre cât de mari joacă genele în greutatea dvs. poate fi util în ceea ce privește tratarea problemelor de greutate.
Cât de mult din greutatea ta depinde de genele tale?
Genele sunt probabil un contribuitor semnificativ la obezitatea dvs. dacă aveți cele mai multe sau toate caracteristicile următoare:
Ai fost supraponderal pentru o mare parte din viață.
Unul sau ambii părinți sau alte câteva rude de sânge sunt semnificativ supraponderali. Dacă ambii părinți au obezitate, probabilitatea dvs. de a dezvolta obezitate este de până la 80%.
Nu puteți pierde în greutate chiar și atunci când vă măriți activitatea fizică și vă respectați o dietă cu conținut scăzut de calorii timp de mai multe luni.
Genele sunt probabil un contribuabil mai mic pentru dvs. dacă aveți cele mai multe sau toate caracteristicile următoare:
Ești puternic influențat de disponibilitatea hranei.
Aveți o greutate moderată, dar puteți pierde în greutate atunci când urmați o dietă rezonabilă și un program de exerciții fizice.
Îți recâștigi greutatea pierdută în perioada vacanței, după ce îți schimbi obiceiurile alimentare sau exerciții fizice sau în momentele în care întâmpini probleme psihologice sau sociale.
Aceste circumstanțe sugerează că aveți o predispoziție genetică să fie grea, dar nu este atât de mare încât nu o puteți depăși cu un efort.
La celălalt capăt al spectrului, puteți presupune că predispoziția dvs. genetică la obezitate este modestă dacă greutatea dvs. este normală și nu crește chiar și atunci când vă bucurați în mod regulat de alimente bogate în calorii și faceți rareori exerciții fizice.
Persoanele care au doar o predispoziție genetică moderată de a fi supraponderale au șanse mari să piardă în greutate pe cont propriu consumând mai puține calorii și obținând exercitii mai viguroase mai des. Aceste persoane sunt mai susceptibile să poată menține această greutate mai mică.
Ce sunt genele înflăcărate?
Când prada a scăpat sau recoltele au eșuat, cum au supraviețuit strămoșii noștri? Cei care puteau depozita grăsimea corporală pentru a trăi în perioadele slabe au trăit, iar cei care nu au putut, au pierit. Această adaptare evolutivă explică de ce majoritatea oamenilor moderni - aproximativ 85% dintre noi - poartă așa-numitele gene care nu ne ajută să ne conservăm energia și să depozităm grăsimea. Astăzi, desigur, aceste gene înflăcărate sunt mai degrabă un blestem decât o binecuvântare. Nu numai că mâncarea este la îndemâna noastră aproape de ceas, nici măcar nu trebuie să o vânăm sau să o recoltăm!
În schimb, este posibil ca persoanele cu o predispoziție genetică puternică la obezitate să nu poată pierde în greutate cu formele obișnuite de dietă și terapie pentru exerciții fizice. Chiar dacă pierd în greutate, sunt mai puțin susceptibile să mențină pierderea în greutate. Pentru persoanele cu o predispoziție genetică foarte puternică, poftă pură
este ineficient în contracararea tendinței lor de a fi supraponderale. De obicei, aceste persoane pot menține pierderea în greutate numai sub îndrumarea medicului. De asemenea, sunt cele mai susceptibile să necesite medicamente pentru pierderea în greutate sau intervenții chirurgicale.
Prevalența obezității în rândul adulților din Statele Unite a crescut din anii '70. Numai genele nu pot explica o creștere atât de rapidă. Deși predispoziția genetică de a fi supraponderală diferă mult de la o persoană la alta, creșterea indicelui de masă corporală pare a fi aproape universală, reducând toate grupurile demografice. Aceste constatări subliniază importanța schimbărilor în mediul nostru care contribuie la epidemia de supraponderale și obezitate.
Cauze de mediu ale obezității
Factorii genetici sunt forțele din interiorul tău care te ajută să crești în greutate și să rămâi supraponderal; factorii de mediu sunt forțele exterioare care contribuie la aceste probleme. Ele cuprind orice lucru din mediul nostru care ne face mai susceptibili să mâncăm prea mult sau să facem prea puțin efort. Luate împreună, experții consideră că factorii de mediu sunt forța motrice a cauzelor obezității și creșterii sale dramatice.
Influențele de mediu intră în joc foarte devreme, chiar înainte de a te naște. Cercetătorii numesc uneori aceste expuneri in-utero „programare fetală". Bebelușii mamelor care au fumat în timpul sarcinii sunt mai susceptibili să devină supraponderali decât cei ale căror mame nu au fumat. Același lucru este valabil și pentru bebelușii născuți din mame care au avut diabet. Cercetătorii cred că aceste afecțiuni pot modifica cumva metabolismul copilului în creștere, în moduri care apar mai târziu în viață.
După naștere, bebelușii care sunt alăptați de mai mult de trei luni au mai puține probabilități de obezitate în comparație cu sugarii care sunt alăptați mai puțin de trei luni.
Obiceiurile copilăriei se leagă adesea de oameni pentru tot restul vieții. Copiii care beau sodă zaharoasă și mănâncă alimente bogate în calorii, procesate dezvoltă un gust pentru aceste produse și continuă să le mănânce ca adulți, ceea ce tinde să promoveze creșterea în greutate. De asemenea, copiii care se uită la televizor și se joacă jocuri video în loc să fie activi pot programa singuri pentru un viitor sedentar.
Multe caracteristici ale vieții moderne promovează creșterea în greutate. Pe scurt, mediul „obezogen" de astăzi ne încurajează să mâncăm mai mult și să facem mai puțin efort. Și există dovezi tot mai mari că aspecte mai largi ale modului în care trăim - cum ar fi cât de mult dormim, nivelul de stres și alți factori psihologici - pot afecta și greutatea.
Factorul alimentar ca una dintre cauzele obezității
Conform Centrelor de Control și Prevenire a Bolilor (CDC), americanii consumă în medie mai multe calorii decât în anii ’70. Între 1971 și 2000, bărbatul mediu a adăugat 168 calorii la tariful său zilnic, în timp ce femeia medie a adăugat 335 calorii pe zi. Ce anume conduce această tendință? Experții spun că este o combinație de disponibilitate crescută, porții mai mari și alimente cu mai multe calorii.
Practic oriunde mergem - centre comerciale, stadioane sportive, cinematografe - mâncare este disponibilă cu ușurință. Puteți cumpăra gustări sau mese în stații de odihnă la drum, magazine de 24 de ore, chiar săli de sport și cluburi de sănătate. Americanii cheltuiesc mult mai mult pentru alimentele consumate în afara casei: în 1970, am cheltuit 27% din bugetul nostru alimentar pentru mâncare în afara casei; până în 2006, acel procent crescuse la 46%.
În anii '50, restaurantele fast-food ofereau o mărime a unei porții. Astăzi, dimensiunile porțiunilor s-au balonat, o tendință care s-a răspândit în multe alte alimente, de la prăjituri și floricele până la sandvișuri și fripturi. O porție tipică de cartofi prăjiți de la McDonald’s conține de trei ori mai multe calorii decât atunci când a început franciza. O singură masă „de dimensiuni superioare" poate conține 1.500-2.000 de calorii - toate caloriile de care majoritatea oamenilor au nevoie pentru o zi întreagă. Iar cercetările arată că oamenii vor mânca deseori ceea ce este în fața lor, chiar dacă sunt deja plini. Nu este surprinzător, de asemenea, consumăm mai multe alimente bogate în calorii (în special gustări sărate, băuturi răcoritoare și pizza), care sunt mult mai ușor disponibile decât alegerile cu mai puține calorii, cum ar fi salatele și fructele întregi. Grăsimea nu este neapărat problema; de fapt, cercetările arată că conținutul de grăsime din dieta noastră a scăzut de la începutul anilor '80. Însă multe alimente cu conținut scăzut de grăsimi au calorii foarte mari, deoarece conțin cantități mari de zahăr pentru a le îmbunătăți gustul și palatabilitatea. De fapt, multe alimente cu conținut scăzut de grăsimi sunt de fapt mai mari în calorii decât alimentele care nu au un conținut scăzut de grăsimi.
Ecuația de exercițiu
Recomandările actuale ale guvernului pentru exerciții fizice necesită o oră de exerciții fizice moderate până la viguroase pe zi. Dar mai puțin de 25% dintre americani îndeplinesc acest obiectiv.
Viața noastră de zi cu zi nu oferă multe oportunități de activitate. Copiii nu fac eforturi la școală, deseori din cauza reducerilor din orele de educație fizică. Mulți oameni conduc la muncă și își petrec o mare parte din zi stând la un terminal de computer. Deoarece lucrăm ore lungi, avem probleme să găsim timpul necesar pentru a merge la sală, a juca un sport sau a face exerciții fizice în alte moduri.saci de cumpărături, ne deplasăm către megastore unice, unde parcăm aproape de intrare, ne livrăm cumpărăturile într-un coș de cumpărături și mergem acasă. Folosirea pe scară largă a aspiratoarelor, mașinile de spălat vase, suflante pentru frunze și o serie de alte aparate scoate aproape tot efortul fizic din treburile zilnice și poate contribui ca una dintre cauzele obezității.
Problema cu TV: gustare sedentară
Media americană urmărește aproximativ patru ore de televiziune pe zi, un obicei care a fost legat de supraponderale sau obezitate într-o serie de studii. Datele de la National Health and Nutrition Examination Survey, un studiu pe termen lung care monitorizează starea de sănătate a adulților americani, au dezvăluit că persoanele cu exces de greutate și obezitate petrec mai mult timp vizionând televiziunea și jucând jocuri video decât oamenii cu greutate normală. Vizionarea televiziunii mai mult de două ore pe zi crește, de asemenea, riscul supraponderalii la copii, chiar și la cei mici de trei ani.
O parte a problemei poate fi că oamenii se uită la televizor în loc să facă eforturi sau să facă alte activități care ard mai multe calorii (vizionarea televizorului arde doar puțin mai multe calorii decât dormitul și mai puțin decât alte activități sedentare, cum ar fi cusut sau citit). Dar și reclamele alimentare pot juca un rol semnificativ. Emisiunea TV de o oră medie cuprinde aproximativ 11 reclame alimentare și băuturi, care încurajează oamenii să mănânce. Și studiile arată că consumul de mâncare în fața televizorului stimulează oamenii să mănânce mai multe calorii și, în special, mai multe calorii din grăsimi. De fapt, un studiu care a limitat cantitatea de copii la televizor vizionați a demonstrat că această practică i-a ajutat să slăbească - dar nu pentru că au devenit mai activi atunci când nu se uitau la televizor. Diferența era că copiii mâncau mai multe gustări atunci când se uitau la televizor decât atunci când făceau alte activități, chiar și cele sedentare.
Stres și probleme conexe
Experții în obezitate consideră acum că o serie de aspecte diferite ale societății americane pot conspira pentru a promova creșterea în greutate. Stresul este o fire comună care întrepătrunde acești factori. De exemplu, în aceste zile este obișnuit să muncești ore lungi și să iei vacanțe mai scurte sau mai puțin frecvente. În multe familii, ambii părinți lucrează, ceea ce face mai greu să găsească timp pentru familii să cumpere, să pregătească și să mănânce împreună alimente sănătoase. Știrile televizate non-stop înseamnă că auzim mai multe rapoarte despre răpiri ale copiilor și acte violente aleatorii. Acest lucru face mai mult decât creșterea nivelului de stres; de asemenea, îi face pe părinți mai reticenți pentru a permite copiilor să-și călărească bicicletele în parc pentru a se juca. Părinții sfârșesc prin a-i conduce pe copii să joace date și activități structurate, ceea ce înseamnă mai puțină activitate pentru copii și mai mult stres pentru părinți. Presiunile în timp - indiferent dacă sunt pentru obligații de școală, de muncă sau de familie - duc adesea oamenii să mănânce pe fugă și să sacrifice somnul, ambele putând contribui la creșterea în greutate.
Unii cercetători consideră, de asemenea, că însăși actul consumului neregulat și alergării poate fi o altă cauză a obezității. Dovezile neurologice indică faptul că ceasul biologic al creierului - stimulatorul care controlează numeroase alte ritmuri zilnice în corpul nostru - poate ajuta, de asemenea, la reglarea semnalelor de foame și sațietate. În mod ideal, aceste semnale ar trebui să ne mențină greutatea constantă. Acestea ar trebui să ne determine să mâncăm atunci când grăsimea noastră corporală scade sub un anumit nivel sau atunci când avem nevoie de mai multă grăsime corporală (în timpul sarcinii, de exemplu) și ar trebui să ne spună când ne simțim sățioși și ar trebui să nu mai mâncăm. Legăturile strânse între stimulatorul cardiac și centrul de control al apetitului din hipotalamus sugerează că foamea și sațietatea sunt afectate de indicii temporale. Modelele de alimentație neregulată pot perturba eficacitatea acestor indicii într-un mod care promovează obezitatea.
În mod similar, cercetările arată că, cu cât dormi mai puțin, cu atât este mai probabil să crești în greutate. Lipsa de somn suficient tinde să perturbe hormonii care controlează foamea și pofta de mâncare și ar putea fi una din cauzele obezității. Într-un studiu din 2004, care a făcut peste 1.000 de voluntari, cercetătorii au descoperit că persoanele care dormeau mai puțin de opt ore pe noapte aveau un nivel mai mare de grăsime corporală decât cele care dormeau mai mult, iar persoanele care dormeau cele mai puține ore cântăreau cel mai mult.
Stresul și lipsa somnului sunt strâns legate de bunăstarea psihologică, ceea ce poate afecta și dieta și pofta de mâncare, așa cum poate atesta oricine care s-a aruncat vreodată pe fursecuri sau chipsuri de cartofi atunci când se simte neliniștit sau trist. Studiile au demonstrat că unele persoane mănâncă mai mult atunci când sunt afectate de depresie, anxietate sau alte tulburări emoționale. La rândul său, excesul de greutate și obezitatea pot promova tulburări emoționale: Dacă încercați în mod repetat să slăbiți și să nu reușiți, sau dacă nu reușiți să pierdeți în greutate doar pentru a câștiga totul înapoi, lupta poate provoca frustrări extraordinare în timp, ceea ce poate provoca sau agrava. anxietate și depresie. Se dezvoltă un ciclu care duce la obezitate mai mare și mai mare, asociat cu dificultăți emoționale din ce în ce mai severe.
Pai pe net rata metabolica bazala a mea zice ca e 1682 calorii eu mananc 1400 1500 deci as fi in deficit nu stiu cate calorii ard pe zi fiind sedentar ridicand gantere odata la 3 zile sau tractiuni si in rest stau la televizor sau probabil asta e rata metabolica a majoritatea a mea poate e mai mică
Pentru un 1kg este nevoie 7000 de cal, tu slabesti 10 grame pe zi
Eu cu cate calorii raman oare? daca nu prea fac nimic da mananc 1400 si predispozitie genetica adica daca ei sunt grasuti acum eu si daca mananc 1000 calorii 1200 toata viata aceeleasi mese o sa ajung ca ei?
Mr Wiki, ma refeream când ai spus ca nu crezi ca slăbești dacă ești în deficit caloric...
Ceea ce ai scris tu acolo are cu mult mai mult de 1000 de calorii.
Trece si de 2000.
Curcubeu, daca esti in deficit caloric este imposibil sa nu slabesti,repet este imposibil, ar contrazice legea termodinamici, organismul de unde ar putea sa iti ea energia? din nimic? asa ceva este nu se poate, corpul nostru nu face fisiune nucleara sa spui ca fuzioneaza hidrogen in heliu, el foloseste energia, cand nu are consuma energie propie, simplu
Daca organismul tau consuma 1400 de calori si tu consumi atat nu te vei ingrasa nici slabi, asta e principiul termofizici, dar tu consumi mai mult, indiferent de predispozitie genetica nu se creaza energie din nimic, energia nu se poate creea sau distruge e un princpiu al stintei, energia care a existat vreodata s-a creat acum 13, 8 miliarde de ani
Predispozitie genetica inseamna o posibilitate mai mare, de exemplu tata lui x e un alcool-ist nu inseamna ca x va fi la fel si ca poate are cu 25% sanse sa fie decat y ai carei parinte nu a fost, la fel si cu mancarea, dar asta nu inseamna un metabolism lent si pur simplu poate ai o pofta mai mare de mancare, dar asta tine si de personalitate, doi copii pot fi foarte diferiti, am vazut frati unu gras unu slabanog
Pai eu nu fac mai nimic decat tractiuni si cu ganterele si in rest stau in casa la seriale sau mai dau la sacu de box dar ala nu depui efort muscular e mai mult anduranta Deci probabil eu din alea 1400 calorii nu sunt pe deficit caloric nu stiu chiar daca Rata bazala e 1682 mie mi-o fi scazut din alte cauze nu stiu dar taicamiu de exemplu avea 72 kg la 40 ani si manca mai mult decat acum si acum are 81 kg cum. Si eu culmea la astea 1400 calorii am burta mare cat pentru unu de 80+ kg grasime desii eu am 70 doar de aia cred ca m-i s-a intamplat ceva la metabolism nu simt foame mai mult de atat si tata munceste ca asistent la autopsie stii tu autopsier si depune niste efort pe acolo. daca stii cum e trebuie acolo si mananca 2 mese pe zi dintre care una ciorba si sigur nu are peste 1500 calorii dar totusi are 1.70 si 81kg si s-a ingrasat fata de cand avea 40 ani si atunci manca mai mult decat acum.
Adica frt practic daca pe net rata de metabolism bazala a mea este 1682 calorii sedentar eu consumand 1400 1500 calculate ar trebui sa fiu in deficit si eu mananc asa de 1 an inainte mancam mai putin am 70 kg si nu slabesc desii practic mananc sub rata mea bazala inseamna ca s-o fi intamplat ceva cu metabolismul meu de a incetinit.
Rata metabolica scade, scade spre binele tau ca daca ar fi asa am muri, stii care e problema? ca aruncam o treime din ceea ce cumparam, uni mor de foame, un africa poate consuma 500 de cal pe zi de aici si multe boli, iti dai seama daca corpul lui nu sa-r adapta ar muri
Pai din ce cauza mi-a scazut rata daca pe net scria 1682 rata bazala la 70 kg 1.74 18 ani mie mi-a scazut de ma simt bine cu 1400? si daca da de ce
LisaJulie întreabă: