Iti dau reteta mea specila de prajitura, spornica, buna si ieftina(specialitatea casei )
4 oua
2 cani zahar
1 cana de ulei
2 de lapte
4 de faina de grau
2 plicuri praf de copt, arome
Spargi ouale intr-ul bol, le amesteci cu ajutorul mixterului.Pui zahrul, amestetecand in continuare.Pui uleiul putin cate putin. Adaugi laptele.La urma faina cernuta impreuna cu praful de copt.
Alegi o tava inalta, pui hartie de copt sau o ungi cu ulei si o tapezi cu faina.
Dai la cuptorul incalzit inainte.Cam intr-o ora e gata
Https://m.youtube.com/watch?v=RrORSl1wq90
Retea e la intamplare, dar te poti inspira. Imi place sa gatesc din cand in cand ceva.
PRAJITURA CU MERE ( cea mai buna xD )
Ingrediente
- 10 buc. mere
- 1 buc. praf de copt
- 1 lingurita scortisoara
- 1 buc. lamaie
- 250 gr margarina
- 1 varf sare
- 10 lingura zahar
- 150 ml apa
- 300 gr faina alba
Mod de preparare
Prajitura de mere cu lamaie si scortisoara este o prajitura de post delicioasa. Am pus intr-un castron 250 g margarina foarte moale sau topita, apa rece, zeama de la o lamaie, 5 linguri zahar, un varf de sare si, la urma, faina. Am amestecat aluatul cu lingura, apoi l-am framantat timp de 10 minute cu mana. L-am lasat sa se odihneasca la frigider, timp in care am curatat merele si le-am dat pe razatoarea mare, dupa care le-am calit putin in ceaun si le-am amestecat cu scortisoara si zaharul, apoi le-am lasat sa se raceasca.
Am taiat aluatul in 2 parti egale si am intins jumatate pe blat si am facut prima foaie. Am pornit cuptorul pentru a se incalzi. Am uns tava cu putin ulei si am presarat faina pentru a nu se prinde prajitura. Am intins prima foaie si am adaugat merele peste ea, dupa care am facut si ce-a de-a doua foaie si am pus-o peste mere. Am pus tava in cuptor si-am lasat-o acolo pana a trecut testul cu scobitoarea. Am scos prajitura din cuptor si-am lasat-o sa se raceasca dupa care am presarat putin zahar pudra peste ea.
PRAJITURA CU DOVLEAC
-4 oua
- 500 g piure de dovleac
- 300g miere
- 150 ml ulei
- 250g faina
- 1 plic praf copt
- 1 lamaie
- 1 lingurita sare
Mod de preparare
Amestecam ouale cu dovleacul, mierea de albine, uleiul si zeama de la 1 lamaie.
Separat se amesteca faina cu praful de copt si sarea.
Cele doua compozitii se amesteca. Turnam totul in tava tapetata cu hartie de copt si o introducem pentru 20-25 minute, in cuptorul incins, in prealabil, la 180 grade. Tava folosita de mine a avut dimensiunile 25x38 cm.
Datorită cronometrului pentru presetare de până la 24 de ore, eşti liberă să petreci timp cu cei dragi, în timp ce Multicooker găteşte pentru tine. Datorită valvei ajustabile pentru controlul presiunii, ingredientele îşi păstrează valorile nutritive. Sper ca ti-am fost de ajutor, FUNDA?
Prajitura cu mac si crema de ciocolata :
Ingrediente pentru blat cu mac
– 6 oua
– 200 grame de zahar pudra
– 250 grame de faina
– 150 grame de margarina
– 2 prafuri de vanilie
– 1 praf de copt
– 50 grame de mac
Ingrediente pentru crema de ciocolata
– 1 budinca de ciocolata
– 5 linguri de zahar
– 350 ml lapte
– 200 grame de unt
– 100 grame de ciocolata alba pentru decor
Preparare blat cu mac
Margarina inmuiata la temperatura camerei se freaca spuma cu zaharul pudra. Se adauga pe rand galbenusurile si zaharul vanilat. Albusurile se bat spuma.
La compozitia de mai sus se adauga alternativ faina si albusurile batute spuma. Se adauga praful de copt stins cu zeama de lamaie si macul.Se amesteca si compozitia de blat de toarna intr-o tava unsa si tapetata cu faina. Tava se da la cuptor pana cand blatul este copt.
Preparare crema de ciocolata
Budinca de ciocolata se amesteca cu 5 linguri de zahar si laptele si se pune la fiert pana se ingroasa. Se lasa sa se raceasca si apoi se amesteca cu untul frecat spuma.
Asamblare Prajitura cu mac si crema de ciocolata
Dupa ce blatul cu mac s-a racit se insiropeaza cu putina apa amestecata cu zahar si vanilie. Se unge deasupra cu crema de ciocolata si se presara ciocolata alba rasa. Dati prajitura cu mac si crema de ciocolata la rece sa se intareasca putin crema.
saaaauuuu ( Briose cu ciocolata si capsuni )
Ingrediente pentru Briose cu ciocolata si capsuni
– 3 oua
– 100 grame ciocolata neagra
– 100 grame zahar pudra
– 80 grame de unt
– 40 grame amidon
– 60 grame de faina
– 1/2 plic praf de copt
Ingrediente decor pentru Briose cu ciocolata si capsuni
– 100 grame ciocolata alba
– 200 ml frisca
– capsuni
Preparare Briose cu ciocolata
Galbenusurile se freaca spuma cu zaharul pudra. Ciocolata neagra se da pe razatoarea mare si se pune la topit pe aburi impreuna cu untul. Dupa ce ciocolata s-a topit se lasa sa se raceasca si se amesteca cu galbenusurile.
Se adauga albusurile batute spuma.
Faina se amesteca cu amidonul si praful de copt si se adauga pe rand in compozitia de mai sus.
Se pregatesc formele de briose si se pune cu lingura din compozitie in fiecare forma, astfel incat sa fie doar de jumatate umplutute, deoarece acestea cresc la coacere.
Daca vreti puneti in fiecare briosa cate o capsuna data prin faina. Dati tava la cuptor pana se coc briosele.
Pregatire briose cu ciocolata si capsuni
Ciocolata alba se da pe razatoarea mare. Frisca se pune la incalzit pe soba si se adauga si ciocolata.Se lasa doar pana se topeste ciocolata, apoi se da la rece. Dupa ce s-a racit bateti frisca cu mixerul. Cu aceasta compozitie se orneaza briosele.
Ca ornament puneti deasupra felii de capsuni.
samantha_5298 întreabă:
SatinEffect întreabă: