Da o poti pastra fara probleme in congelator, dar si intr-un recipeint ceva care sa se inchida in frigider.eu asa am facut si dupa ceva timp mi-a iesit super. fundita?
Buna dimi sa inteleg ca tu ai carne cruda pusa doar la macerat in mirodenii, si nu vrei sa o afumi...ok, o poti pastra in pungute (daca gasesti pungute care se sigileaza) si o tii in congelator, dar te sfatui sa nu o tii o perioada prea mare, ca isi pierde din proprietati, ca oricare alt aliment congelat multa vreme, dar sa iti pui in punguta, atat cat consumi o data, sa nu pui cantitate mare, o data decongelata nu trebuie sa o congelezi din nou...
Nu stiu ce intelegi tu prin termenul de "pastrama ". Ca tehnologie pastrama este :"Carnea crudă pusă în saramură(cateva saptamani), apoi uscată parţial, asezonată cu diverse ierburi aromate şi condimente (usturoi, coriandru, piper, boia, cuişoare, ienibahar, seminţe de muştar etc.), apoi afumată "
Sau, cand spui "pastrama " intelegi o carne macra ( fara grasime si oase)?
takamura întreabă: