Zbenguici
| Zbenguici a întrebat:

Daca Dumnezeu a creat lumea, cine l-a creat pe Dumnezeu?
Daca noi credem in Dumnezeu, Dumnezeu in cine crede?
Daca Dumnezeu reprezinta perfectiunea de ce opera sa are imperfectiuni?
Daca Dumnezeu a creat Iadul ca expresie a faptului ca nu poate ierta pacatele, de ce ii cere omului sa ierte si sa isi ajute aproapele?

Răspuns Câştigător
| Corina a răspuns:

Intrebarile puse de tine nu-si au rostul. Dumnezeu a zis: "Crede si nu cerceta!" Deci, daca vrei sa crezi in El, bine de bine, daca nu, atunci nu te obliga nimeni. Totul trebuie sa vina din interiorul tau. Dar daca, totusi vrei niste raspunsuri, incerc sa ti le dau. Intrebi in cine crede Dumnezeu, daca noi credem in el? Pai eu, una, spun ca Dumnezeu crede in noi, oamenii, caci de aceea ne-a creat, de aceea a suferit pentru noi. El isi pune toate sperantele in noi, oamenii, dar noi Il dezamagim de cele mai multe ori, tocmai pentru ca suntem operele Lui imperfecte. In ce priveste faptul, cum spui tu, ca ii cere omului sa ierte si sa-si ajute aproapele, eu nu cred ca Dumnezeu a cerut cuiva ceva sau a obligat pe cineva sa faca ce vrea El. Dumnezeu ne sfatuieste, ne indruma sa fim buni, mai iertatori, mai indulgenti si milostivi cu aproapele, pentru a ne mai spala din pacatele, mult prea multe, de altfel. Doamne Ajuta!

34 răspunsuri:
| Roby67 a răspuns:

Daca "Zbenguici " pune intrebarea asta la "Gastronomie", eu ce sa mai cred?

cristacheceliute
| cristacheceliute a răspuns:

Ai obiceiul sa pui intrebari retorice sau e doar un impuls de moment? big grin

cristacheceliute
| cristacheceliute a răspuns:

@Corina nu esti informata corect, "crede si nu cerceta" a ramas celebra din vremea inchizitiei, nu are a face cu religia sau crestinismul, poate "bate si ti se va deschide" sau "cauta si vei afla" happy

| JeSa a răspuns:

Http://www.azsemaus.org/2009/11/viata-vesnica-vis-sau-realitate/
Aşadar, guvernarea de unii singuri fără ajutorul divin, este un eşec.
"Crede şi nu cerceta":)!

Zbenguici
| Zbenguici explică:

Corina, nu dumnezeu a spus crede si nu cerceta ci Celsus si era folosita pentru a ataca crestinismul. Cand o sa pui mana pe Biblie o sa vezi ca scrie acolo "bate si ti se deschide", adica am dreptul sa chestionez si sa imi fac o opinie proprie si personala nu sa folosesc judecata si mentalitatea altora ca fiind a mea. Si am dreptul si de a ma informa corect si sa nu atribui cuvintele unora altora deformandu-le intelesul.

Apoi noi credem in Dumnezeu printr-o forma organizata, numita religie-indiferent de secta de care apartinem. Cum crede Dumnezeu in noi? In ce forma? Si daca e fiinta suprema cred ca ar prefera sa isi iroseasca increderea in oameni. Insa nu asta viza intrebarea mea ci asa cum noi avem un dumnezeu in cer, dumnezeu ce dumnezeu are?

Apoi, ma indoiesc ca dumnezeu ar fi suferit vreo secunda pentru noi: nu uita ca dumnezeu s-a maniat cand a vazut ca oamenii se inchinau altor zei, deci avea un orgoliu exacerbat. Ego-ul sau a avut de suferit!

@Miha ce te-ai mai chinuit sa raspunzi?
@cristacheceliute impuls, traiesc sub forma impulsurilor ce devin experiente.
@roby67 suntem oricum terci.

Zbenguici
| Zbenguici explică:

Bro, sunt o persoana nedigerabilawinking

| mihaa a răspuns:

Dar spune-mi, cine a fost primul oul sau gaina?big grin

| claw_4117 a răspuns:

Nu cred in Dumnezeu, insa opera Lui nu este imperfecta. Ce ar fi daca un tablou ar fi pictat intr-o singura culoare? Avem nevoie de bune si de rele.

Eh, sa zicem doar ca daca toti ne-am iubi intre noi si ne-am ierta, iad-ul ar fi gol.

| elamit a răspuns:

Atatea intrebari intru-na singura citeste biblia si vei afla respunsurile

| lucib a răspuns:

Fratilor, mai terminati cu prostiile cu d-zeu... Ii o vorba pe net si chiar ii adevarata:daca d-zeu nu exista si crezi in el nu pierzi nimic, dar daca exista si nu crezi in el pierzi tot...

| 16.laura.16 a răspuns:

1. Dumnezeu a existat din totdeauna.
2. Dumnezeu are inCREDere in noi.
3. Pentru ca noi, oamenii, luam o serie de decizii gresite care,, ajuta,, la distrugerea operei lui Dumnezeu.
4.Pentru ca Dumnezeu este Drept. El trebuie sa-i rasplateasca pe oameni pentu ceea ce au ales multumita liberului arbitru.

| adinescu a răspuns:

Noi l-am creat p dumnezeu.lumea e buna asa cum e, daca ar fi in alb si negru e ca si cum nu am avea gandire.de fiecare data cand imi exprim punctul d opinie fata de credinta, existenta...imi iau stupiduri si asta pentru ca ateii sunt discriminati.nu ca mi-ar pasa ca imi iau stupiduri dar se vede mentalitatea

| Live.Laugh.Love a răspuns:

Nu stiu

| NuEsteDisponibilNumeleAndreiSimplu a răspuns:

Fi atentalaughing
1)Dumnezeu exista deoarece cineva trebuia sa creeze totul.
2)Dumnezeu este o energie infinita.
3)Iadul nu exista!laughing
4)Sufletul se reincarneaza in alte corpuri pana cand dobandeste destule cunostinte si atunci poate alege daca mai vrea sa traiasca pe Terra sau sa stea cu Dumnezeu.
5)Pacatele nu exista.

| NuEsteDisponibilNumeleAndreiSimplu a răspuns:

Primul raspuns e cam"mmmhhh-mhhh..."

| BRG a răspuns:

Deci Dumnezeu a creat omul, și întregul univers, dar pe Dumnezeu nu la creat nimeni, el nu are început și nu are sfîrșit, Dumnezeul nostru îndurător este un Dumnezeu bun, nu el este de vină pentru ceea ce se întîmplă azi pe pămînt, de vină este adversarul și împotrivitorul lui Dumnezeu pe care Biblia îl descrie ca fiind Satan diavolul care induce în eroare întregul pămînt locuit, el vrea ca nici un om să nu asculte de Dumnezeu, satan este unicul vinovat pentru că încă din Eden a pus la îndoială dreptul lui Dumnezeu de a guverna. De aceea încurîn Dumnezeu prin intermediul fiului său Isus Cristos îl va distruge definitiv pe Satan și demonii lui, iar pe pămînt va domni pacea și siguranța.

| SturmirCloudKeeper a răspuns:

Ca sa ne puna credinta la-ncercare... Ah, stai ca asta era raspunsul la intrebarea cu dinozaurii...

| jedi_7867 a răspuns:

Armaments, chapter two, verses nine to twenty-one.
And Saint Attila raised the hand grenade up on high, saying, 'O Lord, bless this Thy hand grenade that, with it, Thou mayest blow Thine enemies to tiny bits in Thy merci.' And the Lord did grin, and the people did feast upon the lambs and sloths and carp and anchovies and orangutans and breakfast cereals and fruit bats and large chu--

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bunabig grin
eu nu stiu cine la creat pe Dumnezeu si nimeni nu stie...si nici no sa se stie dar se spune ca dumnezeu exista din totdeaunatongue si toti se intraba asta...si dumnezeu a facut oamenii si ei au avansat dar au inceput sa faca si mai mute pacate.Sa sti ca nimeni nu e perfect
PAPA!big grin

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cine citeste din biblie mai stie.Dzeu este suprem si dintodeuna, a fost si va fi vesnic este ca o suflare si este un tot.candva a facut totul perfect a crezut in ce a creat, in om, dar pacatul a facut sa strice perfectiunea, pacatul facut de adam si eva a stricat si prietenia cu DZEU.intelegerea mea este ca viata o traim dupa niste reguli, daca calcam acele reguli spuse sau doar intelese de subconstienul nostru exista rasplata buna sau rea. exista iad pentru cei neascultatori dar se mai spune ca prin dragoste sincera pentru aproapele nostru si prin ajutor multe pacate se iarta, iar omul care se leapada de rau este iertat.cred ca si lucifer ar fi fost iertat daca s-ar fi oprit de la rau si s-ar fi recunoscut

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

E de ajuns sa credem in tot ceea ce inseamna Dumnezeu!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Probabil ca astea au fost cuvintele cu care Satan prin intermediul sarpelui a corupt-o pe Eva

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

@jedi, postarea ta este potrivita intrebarii. Pofta buna!
@zbengu, voi ati lansat sintagma "crede si nu cerceta", intre timp ati mai studiat si ati aflat ca ati gresit. Ia documenteaza-te: http://www.laurentiudumitru.ro/crede-si-nu-cerceta.php
Cum e liniste pe TPU, "pac la razboiu' " un subiect religios. Si "clopoteii, lica, lica..."

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

@lucib- nu-i "o vorba pe net", e pariul lui Blaise Pascal.
@zbenguici, citeste carti de filosofie. O sa gasesti acolo diferite raspunsuri.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

La gastronomie ai? Adica intrebari nedigerabile laughing

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mai nenea frectielaughing fara rau nu poate exista binele si invers.Pricepi?rolling on the floor

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu cred ca ar trebui sa ne multumim cu ce avem. E cu siguranta ceva acolo, mai mare, mai puternic ca noi. Poate nu e un Dumnezeu, poate e o forta nu avem de unde sa stim. Cert e ca noi putem sa construim o masina dar nu putem sa ii dam aceste sentimente pe care le avem.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Incearca sa alfii singur/a raspunsul!
Un raspuns concret nu poti primi, suntem limitati cu gandirea cand vine vorba de ceva supranatural.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu Dumnezeu e imperfect ci omul in sine este imperfect. Dumnezeu a creat omul si i-a lasat liberul albitru...adica sa gândească omul ce este bine si ce este rau. Ptr. ca una este sa faci ce ci se spune...si alta e sa faci ce vrei. Asa ca. tu alegi ce faci!