Zbenguici
| Zbenguici a întrebat:

Daca Dumnezeu a creat lumea, cine l-a creat pe Dumnezeu?
Daca noi credem in Dumnezeu, Dumnezeu in cine crede?
Daca Dumnezeu reprezinta perfectiunea de ce opera sa are imperfectiuni?
Daca Dumnezeu a creat Iadul ca expresie a faptului ca nu poate ierta pacatele, de ce ii cere omului sa ierte si sa isi ajute aproapele?

Răspuns Câştigător
| Corina a răspuns:

Intrebarile puse de tine nu-si au rostul. Dumnezeu a zis: "Crede si nu cerceta!" Deci, daca vrei sa crezi in El, bine de bine, daca nu, atunci nu te obliga nimeni. Totul trebuie sa vina din interiorul tau. Dar daca, totusi vrei niste raspunsuri, incerc sa ti le dau. Intrebi in cine crede Dumnezeu, daca noi credem in el? Pai eu, una, spun ca Dumnezeu crede in noi, oamenii, caci de aceea ne-a creat, de aceea a suferit pentru noi. El isi pune toate sperantele in noi, oamenii, dar noi Il dezamagim de cele mai multe ori, tocmai pentru ca suntem operele Lui imperfecte. In ce priveste faptul, cum spui tu, ca ii cere omului sa ierte si sa-si ajute aproapele, eu nu cred ca Dumnezeu a cerut cuiva ceva sau a obligat pe cineva sa faca ce vrea El. Dumnezeu ne sfatuieste, ne indruma sa fim buni, mai iertatori, mai indulgenti si milostivi cu aproapele, pentru a ne mai spala din pacatele, mult prea multe, de altfel. Doamne Ajuta!

35 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu inteleg

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu cred ca Dumnezeu a fost creat din explozi de energie atomica.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Biblia spune ca "La inceput a fost Cuvantul"... Fals!
La inceput a fost Gandirea...cuvantul nu poate exista fara gandire! Aceasta Gândire Infinita eu as numi-o Dumnezeu Tatal.Si Dumnezeu ar fi ramas mereu fara forma daca nu s-ar fi contemplat pe El insusi. Ce a facut sa se nasca în Tatal dorinte de a se cuprinde într-o existenta mai mare? Dragostea!
Inaintea facerii nu exista nimic, cu exceptia Constiintei Divine. Din aceasta scanteie a aparut Creatia.Cum? Aceasta constiinta divina gandea!
Aceasta gândire se contempla pe ea însasi si ea deveni Lumina.Dorind sa se extinda, ea si-a dat seama ca trebuie sa se miste, sa se roteasca.Lumina rotindu-se intr-o spirala si invartindu-se in jurul axei, a produs in interiorul spiralei 2 forte:gravitatia si electromagnetismul.Galaxiile se rotesc toate in jurul axei propii pentru a tine planetele in jurul lor.De la marile galaxii pana la un atom de nisip, Universul a fost creat din vortexuri de energie spiralate. Cercurile giratorii a dat nastere la praf stelar, cosmic, caci sute de tone de praf cosmic cad pe pamant zilnic. Din aceste miscari a luat nastere viata. Cerc in cerc rotindu-se prin spatiu, solidificandu-se in forme, evoluand prin timp s-a creat ADN-ul uman.
Viata a fost generata de inima spiritului divin comprimand manifestarea unuia in toti.
Dumnezeu este Gândirea Suprema, „lipiciul cosmic" numit iubire. Gândirea este cea care asigura coeziunea materiei. Este dragostea la cel mai înalt nivel (suprem) caci toate lucrurile au fost mai întâi concepute de gândire, care este Dumnezeu, si este Dragostea Tatalui pentru gândire care tine la locul lor toate lucrurile. Gândirea este cea care creeaza viata si care mentine împreuna si leaga toate lucrurile.Este o entitate severa si înfricosatoare? Nu, nu este. Tatal este bucurie plenara, caci nu stie a fi altceva. El este orice forma de viata vibrând în armonie unele cu celelalte, si aceasta vibratie emite un sunet comparabil cu un râs rasunator.Este Fiinta care este Gândire, Dumnezeu este calitatea de a fi toata viata, o Inteligenta Suprema. Dumnezeu nu este un cuvânt, ci un sentiment care traieste în fiecare.
Corrado.

| Patrăţel a răspuns:

rolling on the floor gastronomie? laughing

| Cerberul a răspuns:

Se crede ca Dumnezeu nu a fost creat de nimeni,ci exista dintotdeauna,asta este simplu si te face sa te doara capul.
Dumnezeu nu crede in nimeni si nimic,intrucat,cica este bunatatea intruchipata si atotputernica,el este,, idolul" suprem.
Ce inseamna perfect? Perfectiunea este o notiune subiectiva, poate ca intr-un fel noi suntem perfecti.
Tocmai ideea omului de a ierta pe altul este ceea ce il face pe Dumnezeu sa ne ierte, dar daca nu iertam, nici el nu ne va ierta.