| Le0P4rD a întrebat:

Daca pun mai inai malaiul si sarea in cazan si apoi pun apa clocotita iese mamaliga mai buna?

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
Bula
| Bula a răspuns:

Daca pui intai mamaliga si apoi apa, atunci vei face... beton de mamaliga.

Intai se lasa apa sa fiarba, adaugi sare de bucatarie, dupa care trecori incet din palma malaiul in apa, amestecand in continuu cu o lingura de lemn (sau ruda de lemn special facuta) in asa fel sa nu faca cacaloase ("noduri"), pana ce mamaliga se ingrasa si abia se mai poate invarti. La sfarsit necesita forta mare, e obositor.
Mamaliga astfel facuta se poate consuma in multe feluri, dar baza este mamaliga tare si omogena.

1 răspuns:
| FoxyM a răspuns:

Salutare!"Mmmm ce mamaliga buna! "Iti pot spune ca am stat atat de mult langa mamaia mea incat sa iti spun cum facea ea cea mai gustoasa mamaliga, desigur la lemne de foc! aceasta lasa apa sa dea in clocot iar dupa aceea adauga putin malai deasupra lasandu-l sa se "plimbe"putin! aceasta folosea numai sare mare nu din aceea fina si iodata, si adauga cam cat sa faca mamaiga buna dar si in functie de apa dar sa nu te zgarcesti ca altfel nu va avea gust! Dupa adauga malaiul usor acesta fiind din porumbul ei, nu din comert, si folosea facaletul ca sa amestece in ea.Invartea in sensul ceasornicului incontinuu cu acesta si iar adauga malaiul.Trebuie lasata bine sa fiarba si amestecat incontinuu ca sa nu se faca cocoloase...un mic secret ar fi sa o lasi pana se rascoace putin pe fundul tuciului, si pana devine consistenta! Metiti"a doua sansa"