| claudiea79 a întrebat:

Daca varza calita a iesit prea acra cum pot sa mai tai din acreala? Cu ce?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mai pui apa, o lasi sa fiarba putin, apoi scurgi zeama, daca iti place mai seaca, apoi gusti vezi daca iti place rezultatul.

4 răspunsuri:
| elena a răspuns:

Faci varza dulce separat, apoi o amesteci cu cea acra si le fierbi impreuna, sau in varza dulce adaugi putin cate putin varza acra pana ajunge mancare la gustul dorit... sau aplici si sfatul pe care ti l-a dat @corinatone, dar varza isi pierde putin din gust.

| machupicchu a răspuns:

Cu paste fainoase se poate atenua gustul de acru, sau sarat - in cazul mancarii "varza calita".
Se mai pune apa si se fierbe iar impreuna cu paste fainoase. Cantitatea acestora stabilind-o in functie de cat de acra este mancarea.
Pentru a nu mai gresi, varza murata se opareste(apa fiarta) de mai multe ori pana cand capata gustul de aproape neacra, nesarata, etc.(prin fierbere/preparare mancare gustul de acru se accentueaza mult).
La alte feluri de mancare se pot folosi si cartofii, care se fierb in mancarea cu un gust prea sarat, sau acru.
Succes!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu mai poti sa tai din acreala.

| Nume a răspuns:

Cu ceva dulce care se potriveste

Întrebări similare