| reyandy45 a întrebat:

Dar la reteta de negresa cam cata margarina se pune?

Răspuns Câştigător
| LyviaDb a răspuns:

Eu am facut de vreo 2-3 ori negresa si nu am pus deloc margarina, doar ulei. A iesit foarte buna happy Incearca fara margarina, pentru ca nu este sanatoasawinking Pofta buna!

9 răspunsuri:
| MMihai a răspuns:

Vezi ce ți-am scris la margarină că este nocivă organismului.

| MMihai a răspuns:

Margarina se face din uleiuri vegetale, deseori aproape râncede, hidrogenate, și este o porcărie, și ori consumi uleiuri vegetale, ori unt, ori grăsime animală fiartă și afumată, dar să eviți margarinele.
http://ro.wikipedia.org/wiki/Margarin%C4%83
http://www.romanialibera.ro/......90531.html
http://www.romanialibera.ro/......06891.html
http://think.hotnews.ro/margarina-plastic-sau-aliment.html

De-atunci, se spune, margarina a fost imbogatita cu tot soiul de coloranti, aromatizanti si vitamine sintetice si transformata, astfel, intr-un produs devenit foarte toxic din cauza proceselor de hidrogenare si apoi de inter-esterificare. Grasimile sintetice nu pot fi arse de organism, se depun pe membrana celulelor sistemului imunitar si il paralizeaza prin depozitarea in tesuturi. Inima, creierul si circulatia sangelui ar fi astfel puternic afectate.
*Margarina a aparut in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial
FALS – Enciclopediile spun ca margarina a fost dezvoltata in anii 1860 de catre chimistul francez Hippolyte Mège Mouriès, fiind recunoscuta in Europa si brevetata in SUA in anii 1870. Pe site-ul WorldFoodHistory se arata ca ea a fost inventata pentru a fi un loctiitor mai ieftin al untului, intr-o perioada in care acesta devenise un produs exotic in Franta, ca si oamenii mai saraci sa aiba ce sa-si unga pe paine.
In prima faza, Mouriès a preparat margarina batand seul de vaca cu sare si lapte, racit pentru a solidifica amestecul, care era apoi framantat pentru a capata o consistenta plastica. Mai tarziu, alte grasimi animale si vegetale s-au dovedit eficiente in obtinerea produsului. Potrivit enciclopediei Britannica, grasimile folosite au variat foarte mult. La inceput au predominat cele animale, apoi s-a trecut la cele vegetale, in principal uleiurile din seminte de bumbac, de soia, de nuca de cocos, de arahide, de porumb si de palmier.
In anii ’50, interesul sporit vizavi de efectele grasimilor si uleiurilor polisaturate asupra sanatatii a imboldit utilizarea uleiurilor de porumb, sofranas si de floarea soarelui ca ingrediente ale margarinei. In 1973, consumul global de margarina era cu 25% mai ridicat decat cel al untului.
http://www.adevarul.ro/......56781.html
„Pornim de la ceea ce este margarina. Ea este făcută din ulei vegetal, care printr-un anume procedeu industrial, este solidificat. Sunt mulaţi nişte ioni de hidrogen dintr-o parte în alta. Din punct de vedere chimic este un proces extrem de uşor de înţeles. Această modificare transformă acizii graşi în alt tip de acizi, mult mai periculoşi. Emulgatorii sunt substanţe care spre exemplu fac pâinea mai pufoasă iar în cazul margarinei, o fac mai plăcută la aspect"
http://www.wellness.ro/articole/margarina.htm
Margarina a aparut in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, cand untul se gasea tot mai greu. O echipa de cercetatori americani a avut atunci ideea sa ia diverse uleiuri vegetale, sa le incalzeasca la 150'C si sa le adauge hidrogen in prezenta unor catalizatori de nichel, ca sa se intareasca. A fost obtinut un produs alb asemanator cu untul ca si consistenta si cu... plasticul ca structura moleculara, adica margarina.

Din al Doilea Razboi Mondial pana acum, margarina s-a "imbogatit" cu coloranti, cu vitamine sintetice, mai nou cu aromatizanti artificiali, care o fac sa miroase a lapte mai tare decat laptele. Aceasta este mica legenda a margarinei - un amestec de grasimi asemanatoare cu cele din alimentele prajite mult timp, greu de transformat de organism in energie. Atunci cand aceste grasimi sunt metabolizate de catre organism, au "darul" sa incurce o multime de procese naturale:
sunt incorporate in membrana celulelor sistemului imunitar, impiedicand activitatea acestora. Aceasta inseamna sensibilitate mai mare la infectii, la intoxicatii, la cancer. Nutritionistii spun ca nu exista mijloc mai eficient de paralizare a sistemului imunitar decat consumul de margarina si de alimente prajite.
iau locul anumitor substante naturale care au rolul de a curata peretii vaselor de sange, ceea ce inseamna sclerozarea acestora, cu rezultate nefaste pentru inima, creier, sistemul circulator pe ansamblu.
favorizeaza formarea de depozite de grasime pe talie si pe fese, precum si aparitia celulitei.
solicita excesiv ficatul pentru a fi metabolizate. Din fericire, margarina are suficienti substituenti naturali, care nu numai ca o inlocuiesc cu succes, dar si ajuta la eliminarea efectelor sale nefaste.

Inlocuitori naturali ai margarinei:
Untul romanesc in general este mai bun decat cele de import, deoarece este mult mai putin procesat si denaturat.
Uleiurile obtinute prin presare la rece, de floarea-soarelui, masline, arahide, susan s.a. duc la scaderea colesterolului si curata vasele de sange.

| MMihai a răspuns:

Dacă ești prost / proastă mănâncă margarină și ai să te îmbolnăvești de o mulțime de boli.
Margarina încălzită este și mai rea, decât margarina crudă.
Se pate înlocui cu alte grăsimi mai puțin periculoase, în orișice rețetă.

| MMihai a răspuns:

Toate grăsimile încinse sunt periculoase și trebuie evitate prăjelile.
La prăjituri și alte dulciuri pot fi folosite uleiuri vegetale dar în cantități mult mai mici.
Mi-am făcut o dată check și nu aveam unt și am pus ulei vegetal cam 1 la 1 și nu a fost bun că era prea gras.

| Nicoleta1621 a răspuns:

Un pachet de margarina

| alypop a răspuns:

Uite aici toate detaliile si multe poze:
http://reteta-de-acasa.blogspot.com/2011/11/negresa.html

Întrebări similare