Utilizatorii cu email-ul neconfirmat nu pot posta mai mult de 5 răspunsuri pe zi şi nu mai mult de 10 în total. Pentru a retrimite email-ul de confirmare click aici
Utilizatorul care a pus această întrebare te ignoră. Nu poţi să mai interacţionezi.
Utilizatorul care a pus această întrebare este în lista ta de utilizatori ignoraţi. Nu poţi să mai interacţionezi.
Utilizatorii avertizaţi nu pot posta mai mult de 5 răspunsuri pe zi.
Buna! uite eu chiar azi am facut paste cu sos si au iesit destul de bune, si nu a durat decat 10 minute..ieri am cumparat fasole pastai si am facut o mancarica...cartofi pai, tocanita de cartofi.
o zi buna si sarbatori Pascale fericite
- 10 foi pentru lasagna
- 50 g margarina
- 900 ml lapte soia
- 150 g busuioc
- 25 g nuci
- 100 g ulei de masline
- 2 catei usturoi
- 150 g branza soia
- 200 g fasole verde
- 200 g cartofi
- Nucsoara rasa
- Sare
- Piper
Cum prepari o lasagna vegetala?
Prepararea sosului: Intr-o tigaie pui margarina, adaugi faina, paine prajita si lapte de soia si amesteci pana obtii un sos fin. Adaugi sare, piper si nucsoara rasa dupa gust. Amesteci timp de 10 minute continuu.
Prepararea lasagnei: Amesteci busuiocul cu nuca rasa, usturoi taiat fin, 50 g branza soia rasa, ulei de masline si apoi rastorni totul in sosul alb. Tai fasolea verde si cartofii cubulete, le fierbi 4 minute, apoi le pui in sos.
Incalzesti cuptorul la 220 grade. Ungi o tava cu ulei, pui 2 foi de lasagna, torni sosul cu legume, acoperi cu alte doua foi, torni sos si tot asa pana se termina ingredientele, ultimul strat fiind cel cu foi de lasagna. Presari deasupra branza de soia rasa si pui tava la cuptor pentru 20 de minute.
Lasagna vegetala
Delicios, nu? Prepara aceasta lasagna de post si serveste-o fierbinte. Ingrediente necesare pentru mancare masline:
- 400 g masline taiate
- 3 linguri bulion
- o lingura faina
- o ceapa mica
- 3 foi de dafin
- 2 catei de usturoi
- condiment tip Vegeta
- 1 legatura de patrunjel
- sare
- piper
- 3 linguri ulei
Sfaturi inainte de preparare:
E bine sa alegi masline negre fara samburi. Daca nu gasesti, va trebui sa le scoti samburii. Inainte de preparare, maslinele se tin in apa calda pentru a se desara.
Mod de preparare pentru mancare masline:
Prima etapa:
Se pune uleiul la incins si se caleste putin ceapa tocata marunt. Intr-un castron se pune faina si se amesteca bine cu bulionul si cu 300 ml de apa rece. Aceasta compozitie se pune peste ceapa calita. Se lasa la foc mic pret de 5 minute, timp in care se amesteca continuu.
Etapa a doua:
Se pun maslinele, foile de dafin, vegeta si piper. Se lasa la foc aproximativ 10 minute. Adauga acum usturoiul zdrobit ca pentru mujdei si amesteca bine. Mai lasa vreo 5 minute si dupa adauga sare daca mai este nevoie. La sfarsit se pune si patrunjelul tocat.
Iata reteta de mancare de masline, reteta ce cu siguranta ti-a facut pofta de gatit.
Mancare de post: Mancare de prune uscate!
mancare de prune uscte
Ingrediente pentru 6 portii:
1 kg prune uscate
2 cepe
4 linguri de ulei
2 linguri de zahar
2 linguri de faina
½ cana orez
sare
Pasul 1:
Prunele se spala bine cu apa calda si se lasa la scurs. Eu le pregatesc din toamna si le pun in congelator la pastrat!
Pasul 2:
In acest timp, intr-o cratita se pune zaharul la caramelizat. Cand acesta capata o culoare aurie se adauga o cana cu apa rece. Se amesteca bine avand grija sa nu se lipeasca.
Pasul 3:
Separat, uleiul se incinge si se amesteca cu faina. Acestea se subtieza cu apa.
Cand amestecul cu zahar devine un sirop se adauga ceapa tocata si uleiul cu faina si se lasa la fiert. Cand ceapa este fiarta se adauga sare, prunele si orezul. Se lasa la foc mic ca sa nu se lipeasca.
Alte idei: Daca nu tii post, prepara mancare de prune uscate cu carne de pui. Tot ceea ce trebuie sa faci e sa prajesti bucatele de pui pe care sa le adaugi in mancare aproape de sfarsit. Adauga patrunjel proaspat tocat.
Bucura-te de un gust care te va duce direct in casa buniciilor! n zile sfinte, o delicioasa supa de post
Urzicile sunt foarte bogate in vitamine, magneziu, potasiu. Asadar, supa cu urzici ar trebui sa fie o mancare pe care sa o servesti macar o data pe luna, daca nu mai des. Dar pana la a te bucura de proprietatile deosebite ale urzicilor, haide sa vedem cum anume se prepara aceasta supa de post:
Ingrediente:
- 2kg de urzici
- 2 linguri ulei
- bulion
- o ceapa de marime medie
- 2-3 cartofi
- 500 ml supa de pui sau de legume
- sare, piper
Supa de post
Cum se prepara supa de post din urzici?
Intr-o oala mare pune putin ulei, apoi adauga ceapa tocata si o lingurita de sare. Lasa oala pe foc, amestecand din cand in cand pana in momentul in care ceapa se topeste. Adauga cartofii si o lingura-doua de bulion si las-o sa dea in clocot de cateva ori. Dupa ce a fiert pentru inca 15 minute, adauga supa de pui sau legume, amestecand foarte bine. Adauga si urzicile si lasa-le sa fiarba pentru inca 10 minute cu totul. La sfarsit, condimenteaza de sare si piper si supa de urzici este gata sa fie servita.
Nu uita! Aceasta reteta te va ajuta in zilele in care pur si simplu ramai in pana de idei. O supa de post este, de multe ori, ceea ce iti trebuie, mai ales pentru ca nu va contine niciodata carne, iar o asemenea detoxifiere este foarte buna pentru organismul tau. Asadar, supa de post, supa de urzici, supa buna, supa sanatoasa - oricum ai vrea sa ii zici, merita. Taitei de post cu legume
taietei de post
Ingrediente necesare pentru taitei de post cu legume:
- o punga de taitei de post
- 100 gr broccoli
- 2 rosii
- un ardei gras
- o ceapa
- patrunjel
- sare
- piper
- 3 linguri de ulei
Cum prepari taitei de post cu legume?
taietei de post
Pasul 1:
Pui taiteii la fiert in apa cu sare si putin ulei si ii lasi conform timpului dupa ambalaj.
Pasul 2:
Intr-o tigaie pui uleiul la incins si calesti ceapa tocata marunt. Peste ea adaugi broccoli desfacut in bucatele mici, ardeiul gras taiat fasii si rosile taiate cubulete.
Pasul 3:
Peste toate acestea, adaugi apa cat sa acopere legumele, sa poata fierbe. Cand acestea sunt fierte, pui peste taitei si deasupra presari putin patrunjel proaspat.
Acesti taitei de post sunt foarte gustosi si ii poti pregati si in afara perioadelor de post pentru o cina usoara. Si gustos, si usor de preparat!
Ingrediente pentru mancare vinete:
mancare vinete 3 vinete
2 cepe
15 masline
5 linguri ulei
2 morcovi
3-4 rosii coapte sau 2 linguri de bulion
2 ardei grasi
sare
piper
1 legatura de patrunjel
1 dovlecel (pentru un gust aparte)
Pasul 1:
Curata pe cat posibil vinetele de coaja. Tot acum cureti si dovlecelul.(Te poti lipsi de acest ingredient dar nu uita ca aceasta ii da o aroma aparte). Taie-le in cubulete si condimenteaza-le!
Pasul 2:
Taie ceapa marunt, rade morcovul si pune-le la calit in ulei incins. Cand aceastea s-au inmuiat adauga vinetele, dovlecelul si ardeiul gras. Se acopera cu apa si se lasa la foc mic. Ai grija ca tigaia sa fie acoperita permanent. Se lasa la fiert timp de 20 de minute.
Pasul 3:
Acum adauga bulionul (sau rosiile curatate de pielita si taiate cubulete) si maslinele. Condimenteaza dupa gust si mai lasa la foc timp de 5 minute si adauga la sfarsit patrunjel proaspat tocat.
Iata o reteta simpla si la indemana oricui. Gateste acum mancare de vinete si bucura-te de aroma sa aparte! Aperitive de post - ciuperci umplute
Retetele noastre de aperitive de post incep cu niste ciuperci umplute. Pentru a le prepara ai nevoie de:
6-7 ciuperci
O ceapa medie
1-2 rosii medii
1 cartof
Marar
Ciupercile se curata de pielite si de codite. Se scobesc apoi bine si se aseaza pe o tava. Ceapa trebuie taiata foarte marunt pentru a nu se simti foarte mult. Rosiile trebuie, de asemenea taiate in cubulete marunte. Cartoful va fi ras si scurs foare bine. Mararul se alege si se toaca foarte bine. Poti toca, daca doresti si coditele ciupercilor. Cand toate ingredientele sunt pregatite, poti incepe sa prepari umplutura. Intr-un bol pune ceapa si rosiile si coditele de la ciuperci si amesteca foarte bine. Adauga cartoful si mararul si potriveste de sare si piper. Amesteca timp de un minut compozitia. Dupa aceasta, ia fiecare ciuperca in parte si umple-o. Odata umplute toate ciupercile pune putin ulei intr-o tava si aseaza ciupercile. Da-le la cuptor pentru aproximativ 10 minute.
Aperitive de post
Aperitiv de post din ardei umpluti cu icre
Suna foarte ciudat cand te gandesti la un aperitiv de post cu icre, dar sunt chiar foarte gustoase. Bineinteles ca nu vor contine nicio urma de icre de peste, dar nici nu este nevoie.
Ingrediente:
1 ceasca de gris
3 cesti suc de rosii
2-3 cepe
sare, piper, ulei
Ia sucul de rosii si pune-l pe foc pentru a da in clocot. Cand se intampla acest lucru, incepi sa adaugi grisul treptat si in ploaie. Amesteca grisul cu sucul de rosii pana ce va incepe sa se umfle. Cand s-a umflat bine, da-l la o parte de pe foc si lasa-l sa se raceasca. Adauga apoi treptat ulei si freaca grisul bine, asa cum faci la maioneza. Ramane alegerea ta cat de pastos vrei sa devina grisul. In functie de asta stabilesti cat de mult ulei adaugi. Este de preferat sa nu apelezi la mixer. Icrele vor iesi mult mai bine daca le freci cu o lingura de lemn. La sfarsit, potriveste gustul de sare si piper si adauga, in functie de preferinte ceapa tocata.
Aperitive post
Dupa cum vezi, nu trebuie sa mananci de dulce pentru a fi gustos. Te poti rasfata la fel de bine si in plin post al Pastelui. Nu ai nevoie decat de putina imaginatie si te vei bucura de niste aperitive de post cum nu ai mai gustat pana acum. Mancarica de fasole in plin post
Ingrediente:
500 gr fasole verde
1 ceapa medie
1 lingura de faina
Ulei
Sare, piper
Bulion sau pasta de tomate
Pentru a prepara mancarica de fasole verde trebuie mai intai sa pregatesti fasolea. Pastaile de fasole se spala foarte bine si se curata de ate. Intr-o cratita se pune apa cu sare si se da in clocot. Cand apa clocoteste se pune fasolea si se lasa sa fiarba aproximativ 10 minute. Nu mai mult de atat! Ceapa se toaca marunt si se caleste in putin ulei. Cand este gata, peste ceapa se pune fasolea, care a fost scursa, in prealabil de apa. Se calesc putin impreuna dupa care se completeaza cu apa, pentru a le fierbe mai departe. Cand sunt fierte bine, se adauga pasta de tomate si se amesteca. Este bine sa lasi putina pasta de tomate deoparte. Pe aceatsa o vei amesteca cu faina si o vei adauga ulterior mancarii tale. Se condimenetaza dupa gust si se lasa pe foc pentru inca 3-4 minute.
Mancarica de fasole gata in 30 de minute
Dupa cum vezi, mancarica de fasole se prepara foarte usor. Ai nevoie doar de ingredientele potrivite pentru a te bucura de putina mancare sanatoasa. Lasa deoparte fast-foodul si prajelile si alege, in locul lor, o mancarica de fasole ca cea din copilarie. Prajitura de post cu cocos Ingrediente tava 20X20
1 cana fulgi nuca de cocos (115 gr)
1 cana faina (190 gr)
1 cana zahar (250 gr)
1 cana lapte de soia sau lapte de orez (300 gr)
1 plic praf de copt
1 lingura cacao
esenta vanilie
Eu am cantarit ingredientele dar este de ajuns sa folosim aceeasi cana pentru masurarea ingredientelor de mai sus.
Amestecam intr-un vas nuca de cocos, faina, praful de copt si zaharul.
Prajituta de post cu cocos
Turnam laptele si esenta de vanilie peste ingredientele solide si amestecam bine.
Tapetam o forma dreptunghiulara cu ulei sau margarina, daca folositi, si faina si turnam trei sferturi din aluat.
Aluatul ramas il amestecam cu 1 lingura de cacao si il punem peste aluatul din tava,
Prajituta de post cu cocos
Bagam tava in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 35-40 minute. Inainte de a o scoate, bagam o scobitoare in prajitura. Daca iese curata atunci prajiturica e gata.
Foarte important sa o lasam sa se raceasca complet in tava, pentru ca avand o consistenta umeda are tendinta sa se sfarame si sa se desprinda mai greu de tava.
O servim pudrata cu zahar vanilat.
Prajituta de post cu cocos
Pofta buna si post usor! asta ar fi pentru desert sau poti incerca Reteta de post nr. 1: Falafel
Chiftelutele de legume falafel sunt foarte populare in Orientul Mijlociu si, datorita faptului ca sunt gustoase, sunt consumate cu placere peste tot in lume.
Ingrediente:
1 kg. boabe uscate de naut sau din conserva
400 g patrunjel
6 catei usturoi
4 cepe medii
6 lingurite apa
o lingurita bicarbonat de sodiu
sare, boia de ardei, piper
Preparare:
Lasa nautul la inmuiat peste noapte – sari peste acest pas daca folosesti naut din conserva. A doua zi, fierbe nautul timp de 5 minute, apoi lasa-l sa se raceasca un pic (un sfert de ora). Da prin masina de tocat nautul, ceapa, usturoiul, patrunjelul si amesteca aceasta mixtura cu restul ingredientelor. Fa din compozitie chiftelute mici, pe care le prajesti in ulei bine incins, timp de 5-6 minute.
Reteta de post nr. 2: Supa de ceapa
Ingrediente:
5 cepe
o lingura faina
500 ml apa
piper, sare
Optional: crutoane, patrunjel proaspat tocat
Preparare:
Caleste intr-o olicioara ceapa in ulei incins, la foc mic, iar cand s-a rumenit adauga o lingura de faina, amestecand continuu timp de 2 minute. Adauga apa si lasa supa sa fiarba 25 de minute. Se recomanda servirea cu patrunjel proaspat tocat si crutoane.
Reteta de post nr. 3: Placinta cu mere
Ingrediente:
20 linguri zahar
20 linguri ulei
10 linguri apa plata si 10 linguri apa minerala
5 mere mari, date pe razatoare si amestecate cu putin zahar, dupa gust
un varf de cutit de sare
un plic bicarbonat de sodiu
un plic zahar vanilat
Preparare:
Amesteca toate ingredientele de mai sus, mai putin faina, cu mixerul, timp de 5 minute. Adauga faina si framanta aluatul 5-10 minute, astfel incat sa poti intinde foi. Da merele prin razatoare si amesteca-le cu putin zahar. Unge tava de cuptor cu un strop de ulei si intinde prima foaie, apoi adauga peste ea umplutura de mere. Intinde peste umplutura si a doua foaie, avand grija sa lipesti bine marginile, apoi da la cuptor pana se rumeneste (aproximativ 25-30 minute). Pudreaza cu zahar vanilat.
Reteta de post nr. 4: Salata de fructe de iarna
Ingrediente:
4 portocale
3 banane
2 grepfrut
2 kiwi
o mana de nuci macinate
Preparare:
Amesteca toate ingredientele intr-un castron. Poti presara deasupra putin zahar vanilat.
Reteta de post nr. 5: Humus (pasta arabeasca de naut)
Ingrediente:
300 g naut uscat sau din conserva
o legatura patrunjel
o lingura ulei
sare, piper
Preparare:
La fel ca la reteta de falafel, daca folosesti naut uscat, il lasi la inmuiat peste noapte. Fierbe nautul timp de o jumatate de ora, pana se inmoaie complet. Scurge aproape toata apa printr-o sita, dar lasa un pic in oala pentru pasare. Paseaza bine nautul fiert si condimenteaza-l dupa gust. Poti consuma humusul pe felii de paine prajita, cu rosii sau cartofi prajiti.
Reteta de post nr. 6: Legume chinezesti (varianta semipreparata)
Ingrediente:
o punga de legume chinezesti congelate (muguri de bambus, ciuperci chinezesti, porumb)
sos de soia, ghimbir, piper
ulei de masline
Preparare:
Incinge uleiul de maslineintr-o tigaie normala sau tip "wok" si pune legumele congelate (nu este nevoie sa le decongelezi) la prajit. Adauga sos de soia, ghimbir si piper dupa gust. Amesteca din cand in cand, pana sunt gata legumele.
Reteta de post nr. 7: Sarmalute cu orez si stafide
Ingrediente:
frunze de varza murata
o ceasca orez
4-5 cepe medii
o lingura bulion
6 linguri ulei
o legatura patrunjel
o legatura marar
stafide, sare, piper
Preparare:
Pune apa impreuna cu uleiul intr-o cratita, pana cand incep sa fiarba. Adauga ceapa taiata marunt, iar cand s-a inmuiat, pune orezul. Lasa sa fiarba pana se umfla orezul, apoi adauga patrunjelul, mararul, sarea, piperul, stafidele si se omogenizeaza compozitia. Pune aceasta umplutura in foi de varza, impatureste-le si pune-le intr-o cratita unsa cu putin ulei, in care ai intins si cateva foi de varza murata. Adauga apa si bulion si da la cuptor, aproximativ o ora.
Reteta de post nr. 8: Tabouleh (salata libaneza de verdeturi)
Ingrediente:
2 legaturi mari de patrunjel
o ceapa medie, tocata
6 rosii medii, cubulete
2 lingurite menta verde tocata
o lingura sare
½ lingurita piper
6 linguri suc proaspat de lamiae
6 linguri ulei de masline extravirgin
Preparare:
Toaca toate ingredientele, amesteca-le intr-un bol si serveste-le pe o frunza de salata (traditional).
Reteta de post nr. 9: Sote de ciuperci
Ingrediente:
1 kg ciuperci champignon
2 cepe medii
un pachet de margarina
1 legatura patrunjel
sare, piper
Preparare:
Curata si spala bine ciupercile de coaja alba, apoi taie-le felii (palariile si cozile). Opareste-le 10 minute si scurge-le. Caleste ceapa maruntita in untul topit, apoi adauga ciupercile si lasa-le pe foc pana se inmoaie. Cand sunt aproape gata, condimenteaza-le cu sare, piper si patrunjel.
Reteta de post nr. 10: Grau fiert cu nuca si fructe
Ingrediente:
500 g grau
2 mere
o portocala
100 g nuca tocata
Preparare:
Fierbe graul in 2 litri de apa, pana se inmoaie, iar, cand este gata, amesteca-l cu fructele maruntite si nuca tocata. Serveste dimineata, in loc de cereale cu lapte sau ca gustare simpla si delicioasa, de-a lungul zilei.
Reteta de post nr. 11: Paste cu dovleac (reteta italiana)
Ingrediente:
Un pachet de paste fara ou (de post)
500 g dovleac
o ceapa medie
3 catei usturoi
sare, piper, busuioc, ulei de masline
Preparare:
Se pun ceapa si usturoiul, maruntite, la calit cu putin ulei. Cand s-au inmuiat, adauga dovleacul, curatat si taiat cubulete, apoi acopera cu apa si adauga sare, piper si busuioc dupa gust. Lasa pe foc pana cand se inmoaie dovleacul, iar apa a scazut. Separat, fierbe pastele, apoi scurge-le, stropeste-le cu un strop de ulei de masline si amesteca-le cu dovleacul.
Reteta de post nr. 12: Supa-crema de linte
Ingrediente:
300 g de linte fiarta in prealabil sau o conserva de linte
o ceapa medie
2-3 linguri ulei de masline
un morcov
2 catei usturoi
o conserva de rosii
2 cubulete de supa concentrata de legume
praf de chilli sau boia, sare, piper, patrunjel, oregano
Preparare:
Caleste ceapa, morcovul si usturoiul maruntite, apoi adauga peste ele supa concentrata. Lasa la fiert pana se inmoaie legumele. Adauga lintea peste legume si toate ingredientele in blender, adaugand, daca este necesar, inca putina supa concentrata. Mixeaza bine, apoi pune-le din nou in oala, alaturi de supa de legume concentrata, astfel incat sa formeze o supa-crema. Adauga patrunjelul tocat si serveste supa./>
Reteta de post nr. 13: Bruschete cu vinete
Ingrediente:
O bagheta de paine
5 rosii
4-5 catei usturoi
2 vinete mici
busuioc, oregano
2-3 linguri ulei masline
Preparare:
Rosiile se taie cubulete, iar vinetele se curata, se taie cubulete si adauga putina sare. Se scurg si se frig in ulei de masline. Usturoiul se taie si el marunt. Toate ingredientele se pun intr-un bol, impreuna cu uleiul de masline, busuiocul si oregano.
Reteta de post nr. 14: Salata de morcovi
Ingrediente:
400 g morcovi
un mar
zeama de la o lamaie
2-3 linguri de suc de portocale
coaja de lamaie si portocala
Preparare:
Se dau pe razatoare ingredientele si se amesteca intr-un bol de salata.
Reteta de post nr. 15: Orez cu masline si praz
Ingrediente:
1/2 cana de orez
o ceapa medie
2 fire de praz
200 g masline
sare, piper, ulei
Preparare:
Se lasa orezul la inmuiat o jumatate de ora, timp in care se calesc separat ceapa si prazul 2-3 minute, intr-o cratita. Adauga orezul si apa, apoi lasa la fiert. Cand orezul este aproape fiert, pune maslinele si condimentele, apoi mai lasa pe foc pana cand este gata orezul. sper ca te-am ajutat. o fundita?
Hai ca o sa-ti dau vreo 20 de retete:
1: Bruschette
Ingrediente:
(pentru 2 persoane)
2 felii de paine de casa
2 catei de usturoi
2 linguri de ulei de masline
6 frunze de busuioc
sare
piper
2 rosii mari
Mod de preparare:
Prajeste feliile de paine pana devin aramii freaca fiercare felie de paine cu un catel de usturoi. Spala rosiile si sterge-le cu un prosop de hartie, taie-le cubulete si pune-le pe feliile de paine prajite. Spala bususiocul si scutura-l bine de apa rupe-l cu mana in bucati mici apoi presara-l peste rosii.Adauga sarea uleuil de masline si piperul peste. Pofta buna!
2: Spaghete cu legume
(pentru 2 persoane)
Ingrediente:
300 g de spaghete sau mai multe daca vrei
1/2 ardei gras rosu
1/2 ardei iute verde
1 ceapa mica
4 catei de usturoi
2 cepe verzi
2 rosii mari
bulion 100g sau sos de rosii
2-3 linguri de vin rosu(nu stiu sigur daca e de post daca nu e nu mai pune)
1 cana de apa
3-4 linguri de ulei de masline
oregano/busuioc/cimbru (de care vrei tu poti sa le pui pe toate daca vrei)
sare
piper
Mod de preparare:
Pune o oala cu apa pe foc la fiert dupa ce da in fiert apa adauga spaghetele. Dupa ce s-au fiert spaghetele ia o stecuratoare si varsa spaghetele in ea, apoi ia un tocator(fund) si taie ardeiul felii si dupa feliile taiele in jumatate, toaca ceapa, taie ardeiul iute rondele iar rondelele in jumatati, taie usturoiul feliute pune intr-o tigaie uleiul de masline si lasa-l sa se incinga (nu foarte tare) apoi adauga ardeiul rosu, ardeiul iute, ceapa si usturoiul lasa-le sa se caleasca si dupa adauga vinul pentru a reduce puterea uleiului incins, apoi adauga rosiile taiate cuburi, ceapa verde taieta normal, bulionul, oregano/busuioc/cimbru, sare, piper peste ele si apa lasale sa se faca asa ele putin si pune spaghetele spalate peste amesteca-le bine cu restul lasa sa fiarba putin pana se mai evapora din apa. Pofta buna!
3: Zacusca cu paine ( nu iti mai spun cum se face si ce ingrediente are pentru ca toata lumea stie cum)
4: Orez basmati
( pentru 2 persoane)
Ingrediente:
1 pahar de orez basmati (sau orez cu bob lung)
2 cani de apa
sare
mai trebuia si unt dar nu este de post
Mod de preparare:
Ia o oala si pune apa pe foc las-o sa fiarba cu capac si pune orezul impreuna cu sarea si lasa capacul pentru a fierbe mai bine mai verifica din cand in cand pentru ca se face spuma de la orez si daca lasi da pe jos lasa pe foc pana scade apa (scade si cu capac ca oricum o sa mai ridici capacul pentru a mesteca in oala in caz contrar se va lipi. Pofta buna!
5: Orez basmati cu legume
(pentru 2-3 persoane)
La acelasi orez de mai sus adauga intr-o tigaie o punga de legume congelate de la Bonduelle si pune si sos de soia( nu stiu daca e de post daca nu e nu mai pune) amesteca-le orezul cu legume pana se incorporeaza. Pont: la aceasta reteta trebuie sa pui mai mult orez 2-3 pahare de 150 g. Pofta buna!
Acum iti mai dau de pe un site ca ma plictisesc sa tot scriu aici atata =)) uite site-ul: http://www.bucataras.ro/retete/mincare-de-post/ poate unele de aici nu o sa-ti placa dar ai de unde alege! Numai bine! Funda?
Salata orientala (fara ou), Cartofi natur, copti in cuptor (poti pune si morcov, pastarnac), prajiti cu snitel din soia, Paste (fara ou) cu sos de tomate, Ghiveci, Varza murata cu ulei sau facuta la ceaun, Tarte cu zacusca, salata de vinete (fara maioneza), Iahnie de fasole, Fel si fel de salate (rosii, ceapa, salata verde, varza, ridichii, castraveti, ardei), Paste (tot fara ou) cu nuca la desert, nu prea imi mai vin in minte.
Supa de praz
Couscous cu ciuperci
Supa de mazare
Orez prajit
Macaroane milaneze
Salata de fasole
Chiftele cu spanac si naut
Musaca de cartofi cu vinete
Mancare cu ciuperci
Prajitura ‘Ziua si Noaptea
Chiftele cu dovlecei
Chiftele din varza si cartofi
Mancare si ciorba de cartofi, ciorba de praz, mancare de orez, salata de vinete, cartofi prajiti, salate cu legume, salata de fructe si altele.
Incearca combinatii cu de toate, maicamea asa face cand nu stie ce sa prepare.
Doreşti să urmăreşti această întrebare? Vei primi răspunsurile pe email.
Adaugă întrebarea la favorite
Doreşti să adaugi această întrebare la favorite?
Ce notă dai întrebării?
Înainte de a posta răspunsul, te rugăm să te asiguri că acesta nu încalcă regulamentul.
Nu ai introdus un răspuns!
Nu ai scris un răspuns pentru această întrebare, aşa că nu avem conţinut pe care să-l publicăm
Răspunsul este publicat...
Te rugăm să aştepţi ca răspunsul tău să fie trimis spre publicare.
Atenţie!
Succes!
Atenţie!
În răspunsul pe care vrei să îl postezi au fost găsite greşeli de scriere. Ele au fost corectate automat şi le poţi vedea marcate mai jos
Atenţie!
Eşti pe cale să postezi un mesaj care poate încuraja pirateria şi distribuţia ilegală de materiale pe internet. Legea nr. 8 din 1996, privind dreptul de autor şi drepturile conexe, a fost modificată semnificativ prin Legea nr. 285 din 2004, prin OUG nr. 123 din 2005, precum şi prin Legea nr. 329 din 2006, iar tu ai putea să te afli în situaţia de a le încălca acum.
În ipoteza unei acţiuni pe cale legală, TPU.ro este obligat să furnizeze IP-ul tău (52.15.72.229) şi restul datelor de identificare şi informaţiilor despre tine.
Atenţie!
Nu poţi posta acest răspuns pentru că linkul pe care l-ai inclus este suspicios, iar pe TPU pirateria nu este încurajată.
Te rugăm să nu faci referire la site-uri aflate în ilegalitate şi să nu postezi linkuri spre materiale postate pe internet fără respectarea drepturilor de autor (programe, jocuri, filme sau muzică piratată)
Nu poţi posta aceast răspuns la întrebarea aleasă!
Răspunsurile ce conţin cuvinte de genul pot fi postate doar la întrebări din categoria Dragoste şi Sex
Raportează răspunsul
Trebuie să fii logat ca să votezi
Pentru a evalua un răspuns trebuie să ai cont pe TPU.ro