Mia imi place pizza salami si cea picanta. Peste aceasta reteta http://www.culinar.ro/......7/4/27578/ poti pune ardei iute taiat micut daca iti place picant. Tot pe acel site gasesti mai multe retete interesante
Bună!
Vezi diverse reţete la linkul :
http://www.teoskitchen.ro/2010/06/pizza-cu-blat-super-pufos.html
http://www.culinar.ro/....../31/20381/
http://www.lalena.ro/257-reteta-Pizza-rapida-2-Reteta-Tupperware.html
Toate cele bune.
Pui cascaval felii, cat sa acopere mijlocul platului, niste salam, felii taiate subtiri de carne, masline, ciuperci, ketchup sau rosii, si o tii la cuptor in functie de grosime blat, intre 3 min si 30 min.
Am o reteta foarte usoara pe care o folosesc des:
Ai nevoie de:
Feli de paine (alba, neagra, integrala...);
Salam, ardei, sos de rosii, cascaval, sunca, masline, ciuperci etc. (in functie de gusturi pentru. ca poti sa alegi ce-ti place)
Dupa ce ai pus ingredientele pe feliile de paine, acestea trebuie bagate la cuptor 15-20 de minute la 200-150 de grade.
Ca pizza sa fie mai gustoasa poti prepara un sos.
amesteci bulion de rosii, putina apa sau/si (1-2 lingurite) daca ai prin casa, cateva picaturi de vin si o picatura de otet intr-un compartiment (de prefetat cana/pahar)
Sper ca te-am ajutat!
Framanti aluat de pizza(Jumatate de litru de lapte, 1-2 cani de apa, jumatate de cana de ulei) lasi la dospit 2-3 ore dupa care iei aluat si il pui in tava de pizza.Deasupra pui salam taiat felii subtiri, bucatele de cabanos sau carnaciosi, muschi afumat (optional) si compozitia speciala(cum o numesc eu). Compozitia speciala o faci separat, prajesti 300-400 de g ciuperci, calesti 1-2 cepe, adaugi sare, piper si putin bulion.La sfarsit, adaugi cascaval deasupra si bagi la cumptor 35-40 minute.(Eu asa fac si este extraordinara).Pe langa ingredientele astea,mai poti adauga rosii,porumb,ardei, gogosari, mozzarela, pui(sau alt fel de carne, dupa preferinta). Succes
Aluat de pizza clasic 1 buc Conform retetei de aluat de pizza
ingrediente
Pasta de tomate 1 linguri Folositi pasta de tomate de densitate medie, putin lichida.
Ulei de floarea soarelui 4 linguri Puteti folosi si ulei de masline
Busuioc uscat 1 lingurite
Salam crud-afumat 0.5 kg
Ciuperci conservate 200 g
Masline taiate 200 g
Cascaval clasic 300 g
Rosii 300 g
Ardei Capia 200 g
instrumente
Tava speciala pentru pizza Daca folositi alt tip de tava nu garantez rezultat deosebit.
pasi de urmat
Pizza simpla de casa - Pas 1
1
Ungeti cu ulei tavile pentru pizza(cantitatea de ingrediente este pentru 2 pizza de 30/32 cm). In acelasi timp puneti cuptorul sa se incalzeasca.
Pizza simpla de casa - Pas 2
2
Pregatiti toate ingredientele pentru pizza:
- Taiati rondele subtiri salamul
- Scurgeti ciupercile de apa
- Taiati rondele subtiri rosiile
- Taiati felii subtiri ardeiul capia
- Amestecati 2 linguri de pasta de tomate cu 2 linguri de ulei si 1 lingurita de busuioc intr-un bol.
Pizza simpla de casa - Pas 3
3
Ungeti putin mainile cu ulei si intindeti uniform si usor aluatul pentru pizza in tava astfel ca marginile sa fie putin ridicate.
Pizza simpla de casa - Pas 4
4
Cu o pensula ungeti aluatul cu compozitia de pasta de tomate, ulei si busuioc.
Pizza simpla de casa - Pas 5
5
Uniform repartizati salamul pe toata suprafata aluatului.
Pizza simpla de casa - Pas 6
6
Repartizati uniform jumatate din cantitatea de ciuperci si masline deaspura salamului.
Pizza simpla de casa - Pas 7
7
Se rade cascavalul pe toata suprafata.
Pizza simpla de casa - Pas 8
8
Deaspura cascavalului se repartizeaza frumos feliile de rosii si ardei capia.
Pizza simpla de casa - Pas 9
9
Se pune pizza la cuptor pentru aproximativ 25-30 de minute la 200 grade. Se scoate din cuptor cand este putin rumenita, se lasa 5-10 min in tava(se taie mai usor si toate ingredientele se combina mai bine - adica nu cad de pe pizza in timp ce mananci).
Cantitate: 2 buc (de 30/32 cm) Timp de preparare: 35 min Dificultate: mediu Timp total de pregatire: 50 min
Sursa: Improvizatie
Sper sa te ajute!
E simplu daca esti fata ai ceva mai multa indemanare insa daca esti baiat cum sunt eu e ceva mai greu ca nu prea esti obisnuit cu statu in bucatarie la facut mancare asa ca sa incepem: prima data iti trebuie aluat. banuiesc ca sti cum se face un aluat dar daca nu sti e simplu. pui intr-un castron mare aluat in alt castron mic pui drojdia pe care o dizolvi cu apa calduta o lingurita 2 de apa calda si trebuie sa iti iasa drojdia ca un moale nu sa ramana cu bucati mari acolo in castron ca nu e bine. dupa ce ai facut primul pas cu drojdia incepi cu castronu cel mare. pui faina si faci in mijloc o gaura nu chiar f. mare si torni acolo toata drojdia dizolvata. dupa incepi sa framanti pana iti iesa o ''bila'' de aluat ceva mai mare. pui un prosop peste si il lasi sa creasca cam vreo 2 ore max. dupa pui pe masa ulei si iei frumos aluatul si il intinzi pe masa. dupa tava o ungi cu ulei si pui o folie speciala. dupa il pui intro tava si il ungi cu sos de rosi (bulion= optional cine doreste) dupa pui cascaval ca sa se lipeasca celelate de ingrediente de aluat. si dupa ce ai facut astea si ai terminat cu cascavalu pui salam, rosi, masline, etc o pui la cuptor si o lasi cam 30-50 min. te uiti sa nu se arda sper ca te-am ajutat sunt baiat de 15 ani si asa fac eu pizza acasa singur bafta
Iată aici o listă cu cele mai gustoase pizze vegane:
http://ohmyveggies.com/......ed-onions/
http://ohmyveggies.com/50-vegetarian-pizza-recipes/
http://goveganmeow.blogspot.ro/2010/09/vegetable-pizza.html
http://www.guygonevegan.com/original-recipe-nacho-pizza/
Ingrediente - 1. Pizza de casa
Aluat:1 kg faina+pentru framantat, 2 plicuri drojdie uscata, 1 lingurita sare, 3 lingurite zahar, 2 oua, 50 ml ulei, lapte praf, apa. Salam, 2 ardei, cascaval, ciuperci, 4 oua, pasta de tomate, ardei iute optional, ketchup pentru pizza.
Mod de preparare - Pizza de casa
Am pregatit aluatul dupa reteta gasita pe gustos.ro pentru ingrediente, iar cantitatile le-am stabilit eu dupa necesitati, am invitat prietenii la mine si am facut doua tavi si mi-a mai ramas aluat si pentru un castron de gogosi.
Se pune faina intr-un castron mai mare cu plicurile de drojdie,se amesteca,se adauga zaharul,sarea,ouale,laptele praf, uleiul, se amesteca, se adauga apa calduta ca pentru paine si se framanta bine, bine adaugand faina dupa necesitate cam 10 minute.Se acopera cu un servet curat si se lasa la crescut cam 1 ora si jumatate.Se intinde o foaie pe marimea tavii, se coace la foc potrivit cam 10 minute,se intoarce pe partea cealalta si se pune salam,cascaval,ardei, taiate feliute, se toarna ouale batute, bulion sau ketchup, noi am pus si ardei iute pe o jumatate de tava, am folosit si pasta de usturoi din comert si am impacat toate gusturile prietenilor.Se vede in poze foarte bine.Se mai coace 10-15 minute.
2. Pizza facuta in casa
Ingrediente - Pizza facuta in casa- Ramona 1
300 g faina, maia dintr-o jumatate de cub de drojdie, putin zahar, 3 linguri lapte, 3 linguri de ulei pentru framantat, putina sare, un carnacior, cateva felii de salam, cateva felii de sunca de pui, un ardei, 100 g cascaval ras, masline.
Mod de preparare - Pizza facuta in casa- Ramona 1
Se face un aluat dospit din ingredientele de mai sus, se intinde o foaie ce se pune intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Peste foaia de aluat se pune putin sos de rosii, apoi se aseaza feliile de carnaciori, sunca de pui si feliile de salam. Se presara casul ras, apoi se pun rondelele de ardei si maslinele. Se decoreaza cu putin sos de rosii.
Se coace la cuptor cca 30 min.
Se serveste cu sos de rosii dulce sau picant.
Timp de preparare: 1 ora minute
1 faci aluatul 2pui sosul de rosii (ketckupul) ce mai vrei 3 o bagi in cuptor si gata ai o pizza si nu uita pune de vrei si la sf ket
Alasia întreabă: