Salutare! Gasesti multe prajituri bune si usor de facut aici: http://www.gustos.ro/redirect/tpu-retete-prajituri
Buna!
TORT(RETETA INVENTATA DE MINE)
Pentru blat ai nevoie de:8 oua, 1 si 1/2 de cana de zahar, 11 linguri de apa, 1 si 1/3 cana faina, 1 plic praf de copt.
Cum procedezi:separi albusurile de galbenusurile si bati albusul spuma.Pui apoi la foc apa si zaharul si lasi pana se obtine un sirop.Amesteci galbenusurile cu praful de copt.In albus adaugi treptat siropul fierbinte, apoi galbenusurile si faina. Ungi cu ulei si tapetezi cu faina o cratita, pui aluatul si-l dai la cuptor.
Pentru crema:1 litru de lapte dulce, 10 linguri de faina, 500 g de zahar, 1 pachet de margarina, 1 cutie mica de Finetti.
Cum procedeziui pe foc zaharul, iar cand acesta capata culoarea coniacului, adaugi 800 ml de lapte.Restul de lapte il amesteci cu faina si il adaugi in laptele care fierbe.Lasi sa dea in 1-2 clocote si dai cratita deoparte.Pui apoi margarina si Finetti, amesteci bine si dai crema la rece. Daca nu ai Finetti, poti adauga in crema 1 sticluta de esenta de rom si 3 linguri de cacao.
Tai blatul in 3 parti egale, pe care le insiropezi cu un sirop din apa fiarta cu 2-3 linguri de zahar si un plic de zahar vanilat, apoi il umpli cu crema.
Pofta buna!
Te pup!
Prajitura Negresa este o prajitura foarte gustoasa si usor de preparat.
Ingrediente negresa:
500 g zahar tos
1/2 pahar lapte (6 linguri)
3 linguri cacao
1 pachet unt sau margarina
5 oua
200 g faina
1 praf de copt
1 plic zahar vanilat
optional: nuci, stafide
Glazura: 100 g ciocolata, 60g zahar, 35 ml apa, 35 g unt
Modul de preparare a retetei:
1. Se amesteca praful de copt in faina.
2. Se pun la fiert 350 g de zahar, laptele, 3 linguri de cacao. Se lasa sa se racoreasca si se amesteca in compozitia de prajitura untul si galbenusurile.
3. Albusurile se bat spuma cu 150 g zahar.
4. Compozitia de prajitura Negresa se amesteca in albusurile batute spuma, deodata cu faina si nucile sau stafidele. Amestecarea se face usor, cu telul, pentru a pastra spumoasa compozitia.
5. Se toarna compozitia intr-o tava unsa si se da la cuptor.
Prajitura Negresa poate fi glazurata cu ciocolata. Pentru a prepara glazura prajiturii se pune apa la fiert intr-un ibricel, impreuna cu zaharul, amestecand pentru ca zaharul se dizolve complet. Trebuie sa avem pe aragaz un castronel cu apa clocotita, tinut pe foc. Cand zaharul este dizolvat, adaugam untul si ciocolata in ibricelul in care fierbe apa cu zahar, apoi luam ibricul de pe foc si il punem in castronul cu apa care clocoteste si il tinem la bain-marie (altfel glazura se prinde). Continuam sa amestecam repede, pana cand ciocolata este complet topita si integrata in glazura. Se toarna glazura de ciocolata fierbinte peste prajitura Negresa. Se lasa prajitura sa se raceasca, apoi se poate taia.
Ai putea face Pandispan
Iti trebuie 5 oua, o cana de zahar, o cana de ulei, o cana de lapte faina fraf de copt si cacao daca vrei.
Amesteci ouale la mixer impreuna cu zaharul vreo 10-15 min pana se topeste zaharul, apoi adaugi uleiul ier peste 5 min laptele, faina nu stiu sa spun cat dar pui dupa ochi, apoi adaugi praful de copt si cacaoa. Se obtine un blat nonsistent si dureaza 30 min la cuptor.