Prajitura simpla si rapida cu visine
Ingrediente
oua,
75-100 g fructoza + Natreen pudra (sau orice fel de zaharina),
125ml ulei (pentru cei care NU mananca Monti, poate fi si 100 g margarina),
600 ml iaurt cu capsune, 0% grasime, 0% zahar,
150 g faina integrala,
150-175 g tarate faina integrala,
1 lingurita praf de copt,
forma diam. 24 cm pregatita cu hartie de copt pe fund si unsa pe pereti (sau cu hartie de copt daca sunteti buni la aranjat hartia)
visine dupa gust -- am folosit visine inghetate in zeama proprie, FARA zahar,
optional -- se poate adauga niste esenta de vanilie, dar eu nu am adaugat.
Mod de preparare
Prajitura este recomandata si pentru diabetici: Se da drumul la cuptor la 170 grade. Se scot fructele la scurs intr-o sita. Se pun in castronul robotului de bucatarie: ouale intregi, fructoza, uleiul sau margarina, iaurtul cu capsune. Se amesteca bine cu robotul de bucatarie pana cand se obtine un mix omogen. Intr-un castron aparte se pun: faina, taratele, praful de copt si se amesteca bine-bine (dar nu energic, ca sa nu aratati ca niste Mos Craciuni cu barba neagra dupa aceea) Se adauga faina treptat in mixul cu oua, amestecandu-se cu robotul. Ar trebui sa obtineti un amestec omogen si destul de tarisor. Turnati amestecul in forma, puneti o parte din visine si le afundati in aluat. Neteziti si decorati cu visinele ramase. Puneti prajitura la cuptor si uitati de ea cam 45 de minute. Verificati cu scobitoarea in mijloc daca este gata. Daca nu, mai asteptati 5 minute si incercati din nou. Mie mi-a luat 50 de minute fix. Scoateti forma din cuptor cand e gata, lasati 15 minute sa se raceasca pe o suprafata conductoare de caldura. Dupa aceea desfaceti peretele formei (daca e detasabil) sau desprindeti de perete daca nu e detasabil. Cand se raceste deasupra adaugati zaharina pudra. Se poate servi si cu frisca Monti, dar mie mi-a placut mai mult asa.
DaciaRomania întreabă: