Bignè cu crema pasticcera! prt. 6 persoane:18bignè 1/2lapte, 4galbenusuri, 125g zahar 50g faina alba, 1 plic z.vanilat,1lamaie,sare.pentru.decor zahar vanilat.Se pregateste impastu pr.bignè:250glapte, 90g unt, 150gfaina, 4oua, sare.Se fierbe laptele impreuna cusarea si untul, se pune faina toata odatasi se amesteca repede cu zbatatoru.cand se ingroasa schimbati si mesticati cu lingura de lemn., pana sedesprinde de pe pereti.rasturnati pe planu de lucru sicand e racit aluatul adaugatiouale cate unu pe rand.cand totul e incorporat bine puneti comp.in saca pos, si formati tanti ciufeti mari ca o nuca in tr-o tava acoperita de hartie de copt cu distanta de 3-4cm.coacetile la200grade per 20 min.se scot si se racesc-Pregatiti crema pasticera din 1/2lapte, 75gzahar, scoarta de lamaie putina sare 4galbenusuri, 60 g faina.intr-o oala se pune la fiert laptele cu cu zaharu si scorta de lamaie si sarea. dupa ce afiert se
mesteca alti 75g zahar si60 faina si4 galbenusuri.seadauga in lapte putin cate putinsi se mesteca cu lingura de lemn pana se formeaza o crema.raci-tio inainte de utilizare.umple-ti bignèurile si pudrati-le. POFTA BUNA!
Se freaca untul cu zaharul si vanilia pana rezulta o spuma, se adauga galbenusurile pe rand, faina cu praful de copt, laptele si albusurile spuma. La un sfert din compozitie se adauga 3 linguri de cacao. Se toarna incai compozitia galbena in doua forme unse si tapetate cu faina, apoi se adauga compozitia bruna si se coc la foc potrivit.