Selecteaza cartea de bucateRetetele mele favoriteRETETE dicarmencitta1957TORT DE LAMAIE CU BLAT DE CIOCOLATA
Atentie!
Marime text: A A | Trimite unui prieten | Print Trimisa de dicarmencitta1957 | 117 Vizite | Scor: 0
Timp de preparare:
30 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
1 Blat dreptunghiular(Kaufland)
3 plicuri crema pentru prajituri cu gust de lamaie(De la Dr. Oetker).
5 linguri de zahar pudra.
700 ml lapte fiert.
3 fructe de kiwi.
1/2 pliculet de intaritor de frisca de la dr Oetker.
50 gr lichior de menta.
3-5 frunzulite de menta proaspete, pentru ornat.
Mod de preparare:
Eu cumpar blatul pentru ca niciodata, nu imi iese perfect si mai ales mare si dreptunghiular.
Crema se face foarte usor.
Intr-un vas inalt se pun cele 3 plicuri de praf de crema, jumatate pliculet de intaritor de frisca, 6 linguri de zahar pudra peste care adaugam laptele rece de la frigider si amestecam cu mixerul pana se face o crema consistenta.Se amesteca cu mixerul la inceput 3 minute la viteza mica si apoi 3 minute la viteza mare. Apoi lasam 15 minute la frigider crema.
In acest timp facem siropul pentru blat.
5 linguri de zahar se caramelizeaza putin apoi se adauga in 500 ml apa la care adaugam si 50 de grame de lichior de menta(lichior de menta se gaseste la Sellgros).
Dupa ce au trecut 15 minute scoatem crema si incepem ornarea tortului.Fiecare felie de blat se insiropeaza si apoi se pune crema din abundenta.Pe tort ornam cele 3 fructe de kiwi si cu cele 5 frunzulite de menta daca avem, cum ne place mai mult. Pofta buna!
Tort de biscuiti:-300 g biscuiti -200 g unt -200 g zahar -2 linguri esenta cafea -1 lingura rom -cateva bucatele de rahat -coaja de portocala zaharisita -stafide sau fructe din dulceata -1 praf de sare.Mod de preparare: Se freaca untul cu zaharul si sarea si se adauga cate o picatura de esenta de cafea, pana se obtine o crema. Din acesta crema se pastreaza doua linguri pentru imbracarea tortului. Restul de crema se amesteca cu biscuitii sfaramati marunt, se adauga rahatul taiat bucatele si coaja de portocala sau stafidele tinute cu o lingura de rom sau fructe din dulceata. Daca compozitia nu se leaga, se adauga putin lapte. Se aseaza pe un platou, se da forma unui tort si se imbraca cu crema pastrata. Pofta la tort.
TORT DE MERE CU FRISCA.
Tort cu mere si frisca
Atentie!
Marime text: A A | Trimite unui prieten | Print 34269 Vizite | Scor: 4.55
Timp de preparare:
45 min (complexitate redusa)
Ingrediente:
2 mere, 2 linguri de zahar, 5 oua, 5 linguri zahar, 5 linguri faina, frisca
Mod de preparare:
In cratita in care se face tortul se caramelizeaza 2 linguri de zahar si se intind cit se poate pe peretii cratitei. Merele se taie felii, se scoate cotorul de pe fiecare feliuta si se aseaza pe fundul cratitei (peste zaharul caramelizat), astfel incit sa il acopere in totalitate.
Albusurile se bat spuma tare, cu mixerul (atunci cind se intoarce cratita sa nu curga). Se adauga cele 5 linguri de zahar si se bate pina devine o bezea tare. Se adauga galbenusurile, apoi se pune si faina.
Acest aluat se toarna peste mere si se da la cuptor, care trebuie sa fie bine incins, cca.45 min. (se verifica cu paiul sau scobitoarea). Dupa ce este copt, se rastoarna imediat pe un platou. Dupa ce s-a racit, se imbraca cu frisca. Este foarte gustos si fara frisca. Pofta buna!
Tort cu mere crude.Tort cu mere crude
Atentie!
Marime text: A A | Trimite unui prieten | Print 8613 Vizite | Scor: 4.55
Timp de preparare:
30 min (complexitate redusa)
Ingrediente:
4 mere rase, ¼ kg. biscuiti, 50 gr. stafide, 2 linguri rom, 4 linguri nuci, 2 linguri zahar pudra, 100 gr. frisca, coaja rasa de lamiie
Mod de preparare:
Merele curatate si rase se amesteca cu zaharul, biscuitii pisati, stafidele inmuiate in rom, cu nucile macinate, zaharul praf si coaja rasa de lamiie. Se aranjeaza pe un platou rotund in forma de tort.
Se orneaza cu frisca
Tort cu fructe si piscoturi.
Tort cu fructe si piscoturi
Atentie!
Marime text: A A | Trimite unui prieten | Print Trimisa de NicoletaC | 287 Vizite | Scor: 0
1 din 10 fotografii 2 din 10 fotografii 3 din 10 fotografii 4 din 10 fotografii 5 din 10 fotografii 6 din 10 fotografii 7 din 10 fotografii 8 din 10 fotografii 9 din 10 fotografii 10 din 10 fotografii Timp de preparare:
o ora (complexitate redusa)
Ingrediente:
3 oua intregi, 250g zahar, 350ml lapte, un plic gelatina de 10g, 500g frisca, esente dupa gust, 200g piscoturi de sampanie, fructe (cat mai variate in functie de sezon): ananas rondele si bucati, kiwi, portocale, smochine, capsuni, piersici, folie alimentara.
Mod de preparare:
Zaharul si ouale intregi se bat cu mixerul pana se omogenizeaza compozitia care se adauga peste 250 ml lapte intr-o cratita si se dau la foc.
Gelatina se dizolva in restul de lapte (eu le mai incalzesc la microunde 30 sec) si se pune peste lapte, oua, zahar. Se fierbe pana clocoteste, amestecandu-se continuu, apoi se lasa la racit (se poate grabi racirea sub un jet de apa rece).
Frisca se bate si se amesteca cu crema racita apoi se pun fructele maruntite.
O cratita cu diametrul de 25 cm, sau mai mare, se captuseste cu folie alimentara. Se aseaza in ordine: un rand de rondele de ananas, kiwi, felii de portocale; jumatate din compozitia cu fructe; un strat de piscoturi insiropate (eu am pus sirop din conserva de piersici); cealalta jumatate din compozitia de fructe; ultimul strat de piscoturi.
Se acopera cratita si se da la frigider pentru cel putin 12 ore.
Allyson196 întreabă: