| pysyk17rasfatat a întrebat:

Dati-mi si mie o reteta de ciuperci la cuptor mai simpla va rog pls:*:*:mersi

Răspuns Câştigător
miruna-apostol
| miruna-apostol a răspuns:

O sa-ti spun unul dintre modurile in care gatesc eu ciupercile la cuptor.
Folosesc ciuperci cu palaria medie sau mare. Dupa ce curat ciupercile, coditele le tai marunt si le calesc in putin ulei impreuna cu o ceapa mica. Adaug doua linguri de orez si o cana de supa de pui sau apa, apoi condimentez cu sare si piper. Dupa 10 minute adaug frunze de patrunjel tocat, iau vasul de pe foc si las sa mai stea putin sub capac.
Palariile ciupercilor le pun intr-o tava si le dau la cuptor pentru 10-1 minute.
Cu ajutorul unei linguri pun orezul cu ciuperci pe fiecare palarioara. Deasupra asez o felie de rosie si o felie de ardei copt, apoi o felie de cascaval. Asez ciupercile intr-o tava termorezistenta si adaug apa si putina sare (sa fie cam de doua degete in vas), pun capacul si le dau la cuptor. Sunt gata intr-o jumatate de ora.

9 răspunsuri:
| cely a răspuns:

Calesti ciupercile in unt, adaugi 2-3 catei de usturoi, condimentezi.Lasi sa scada sosul, adaugi smantana batuta cu 1-2 oua, asezi intr-un vas de yena uns cu unt, dai la cuptor.Cand este gata, razi cascaval

kittyalexandra
| kittyalexandra a răspuns:

Poti sa le cureti si sa le pui asa in cuptor... Pui sare pe partea de dedesubt, le pui in tigare (sau farfurie - pentru cuptorul cu microunde) si le lasi putin sa se faca. Mie imi plac foarte mult asa.

| Gexu a răspuns:

Cureti ciupercile le scoi si piciorusul le asezi in tava unsa cu ulei.pregatesi compozitia jumatete de pachet de unt costita afumata sau kaizer piper usturoi patrunjel calesi si piciorusele de la ciuperci si le amesteci cu restul ingredientelor.umpli ciupercile cu acea compozitie si le gabi la cuptor circa 30 de min spor la treaba si pofta buna

| Gexu a răspuns:

Scuzati greselile happy

| Haydee a răspuns:

Timp de preparare:
50 min (complexitate redusa)

Ingrediente:
500 gr. ciuperci, 2 linguri unt, o lingura pesmet, 1/2 lingura faina, 5 linguri lapte, sare

Mod de preparare:
Se curata si se spala ciupercile. Se pun intr-un vas cu apa clocotita, lasindu-le sa dea un clocot. Se scurg bine de apa, se taie felii si se amesteca cu un sos preparat din faina amestecata cu laptele, sarea si untul usor incalzit.

Se asaza intr-un vas uns si presarat cu pesmet. Se presara deasupra cu pesmet si se dau la cuptor pina se rumenesc.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Tai ciupercile feliute, le calesti in tigaie cu putin ulei, usturoi si condimente dupa care le asezi intr-o tava unsa cu unt.prepari un amestec de faina, 2 oua si smantana, condimentezi si pui peste ciuperci.cand sunt aproape gata presari cascaval ras peste ele si mai lasi cateva minute la cuptor. pofta buna!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Tai cotoarele ciupercilor marunt impreuna cu marar proaspat, un praf de sare si putin usturoi.umplu palarioarele cu acest amestec si mai adaug cateva picaturi de ulei de masline. le las la cuptor cca20 -30 minute.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

20 ciuperci
1 ceapa rosie
sare
piper
usturoi
patrunjel
marar

Am tocat ceapa marunt, la fel si coditele ciupercilor si le-am pus sa scada in tigaie, in putin ulei de masline.
Cand s-au inmuiat bine si a scazut zeama ciupercilor am pus sare, piper, praf de usturoi, verdeata tocata marunt.
Cu ele bine amestecate am umplut "palarioarele" ciupercilor in care pusesem un patratel micut de unt.
Am dat tava la cuptor pentru. cca 40 minute. Le-am scos, le-am presarat cu patrunjel verde tocat fin si am pus si putin parmezan pe ele (doar nu a inceput postul inca!)

Iata si dovada : tigaia cu "umplutura" gata scazuta; tava cu ciupercute gata de bagat in cuptor : pe farfurie gata de mancat

Imagini Atasate

| mariaale a răspuns:



Retete Culinare : e-Retete
Retete Culinare Online


Ciuperci la cuptor

30 Noiembrie 2008
Categorii: Retete cu ciuperci, Retete cu legume, Retete de post, Retete rapide, Retete simple


Ciuperci la cuptor

Reteta de post cu ciuperci.

Ingrediente

13 ciuperci mari
cateva fire de patrunjel
cateva fire de marar
1 catel usturoi
1/4 lingurita sare
1/2 lingurita boia
1/2 lingurita piper
putin ulei

Preparare

1. Se spala ciupercile si apoi se usuca cu servetele de hartie. Scoateti coditele.
2. Asezati 10 ciuperci in tava cu fata in jos si dati la cuptor la 220C pentru 10 minute. Scurgeti sucul lasat de ciuperci din tava si intorceti ciupercile cu fata in sus.
* acest pas face ca ciupercile sa nu devina prea apoase; sau puteti adauga putin pesment in compozitie sa absoarba sucul.
3. Tocati marunt coditele plus restul de 3 ciuperci si le amestecati cu verdeturile tocate, usturoiul strivit si condimente.
4. Umplete palarioarele ciupercilor din tava cu amestecul de mai sus.
5. Stropiti cu putin ulei ciupercile.
6. Dati la cuptor la 220C pentru 15 - 20 minute.
7. Serviti calde cu mujdei de usturoi si paine prajita.