Bună!
Reţete
http://www.laurasava.ro/2012/10/04/prajitura-pufoasa-cu-visine/
http://www.laurasava.ro/2012/05/19/prajitura-cu-mac-si-nuca-de-cocos/
http://www.laurasava.ro/2010/08/12/cozonac-cu-prune-la-tava/
http://www.laurasava.ro/2010/08/09/prajitura-turnata-cu-mere/
http://www.laurasava.ro/2008/11/03/prajitura-figaro/
http://www.laurasava.ro/2007/05/18/prajitura-cu-nutella/
http://www.laurasava.ro/2007/05/18/prajitura-cu-branza-si-fanta/
O reţetă de la mine, care mie îmi place foarte mult,
CHEC CU ZAHĂR ARS
1 şi o jumătate pahar zahăr pudră, 3 linguri ulei, 1 ou, 300 g făină Dobrogea, 1 vârf cuţit de bicarbonat dizolvat în rom, 1 pacheţel zahăr vanilat,coajă rasă de lămâie.
Într-un vas emailat topeşti o jumătate pahar zahăr pudră,îl stingi cu o jumătate pahar apă şi-l laşi să se răcească.
Pui făina într-un castron,adaugi zahărul ars,oul,uleiul, bicarbonatul, zahărul vanilat, un pahar zahăr pudră.
Amesteci bine, bătând cu telul.
Aşezi aluatul într-o formă de chec unsă cu unt şi-l coci la foc potrivit 30-35 de minute.
Poftă bună!
Te pup!
Bună!
Vezi DIVERSE reţete ( şi îţi alegi care-ţi place de ) pe următoarele site-uri :
http://www.retetecalamama.ro/retete-culinare/prajituri-torturi
http://www.bucataras.ro/retete/dulciuri/prajituri/
http://retete-prajituri.lalena.ro/
http://www.reteteculinare.ro/retete/prajituri/
http://www.secretulprajiturilor.ro/
http://www.teoskitchen.ro/
http://www.lauraadamache.ro/retete/prajituri/
http://retete-carmen.com/retete-prajituri/
http://gastronomie.ele.ro/retete/Desert_--d8/Prajituri_--s18/
http://www.crestinortodox.ro/retete-post/retete-prajituri/
Toate cele bune.
'RAFOELO 200 gr zahar pudra, 200 gr lapte praf, 200 gr margarina sau unt, 200 gr nuca de cocos ( se imparte in 2; jumatate in compozitie, jumatate la ornat ) 200gr alune nesarate sau stafide Amesteca bine toate ingredientele si formezi bilute in mijocul carora pui alune nesarate sau stafide; le tavalesti prin nuca de cocos... si... POFTA DULCE
Http://www.retetecalamama.ro/......ioasa.html
http://www.divahair.ro/culinar/retete/dulciuri-usor-de-facut
http://www.retete-mancare.ro/retete_prajituri.html
http://gastronomie.ele.ro/retete/Desert_--d8/Prajituri_--s18/
http://www.gustos.ro/retete-culinare/prajitura-noaptea-venetiana.html
http://www.retete-gustoase.ro/......search.php
http://www.retete-gustoase.ro/search.php?terms=prajituri+rapid+de+facut
http://www.laurasava.ro/2010/09/10/prajitura-greceasca/
http://www.garbo.ro/tag/prajituri.html
Pofta buna
Ingrediente prajitura
•2 foi pentru cremsnit
•1, 750 l lapte
•4 plicuri pudding de vanilie
•16 linguri zahar tos
•3 pliculete zahar vanilat
•100 g unt
•sare
Mod de preparare reteta
Cele 4 plicuri se amesteca cu 200 ml lapte rece si cu zaharul si se amesteca bine.
Separat se pune restul de lapte la fiert. cand laptele a dat in fiert, se ia de pe foc, se pune compozitia din praful de pudding amestecand continuu cu telul. Apoi se pune din nou pe foc pana cand se ingroasa, amestecand mereu.
La final se adauga untul, putin cate putin pana se incorporeaza.
Se intinde fierbinte pe o foaie asezata in cutie pentru a nu se scurge crema, se acopera cu a doua foaie si se preseaza putin.
Se acopera cu o folie si se tine in frigider pana se intareste, dupa care se taie cu un cutit inmuiat in apa calda (pentru un aspect frumos)
Ingrediente:
Foi:
- 10 linguri lapte
- 10 linguri zahar
- 10 linguri ulei
- 1 lingurita amoniac stins in otet
- 2 oua
- sare
- faina cat cuprinde
Crema:
- 1 litru lapte
- 8 linguri rase faina
- 6 linguri rase zahar
- zeama si coaja de la o lamaie
- 200 g unt
+ Adauga la lista!
Preparare:
Aluatul:
Se dizolva zaharul in lapte, apoi se adauga ouale, sarea, uleiul, amoniacul, se amesteca apoi se pune faina si se framanta un alut potrivit de tare, atat
cat sa se poata intinde 3-4 foi (depinde cat e tava de mare, ingredientele sunt pentru tava mare de la aragaz)
Foile se coc pe dosul tavi presarate cu faina.
Crema:
Desfaceti faina in 10 linguri de lapte rece, adaugati zaharul. Restul de lapte il puneti la fiert impreuna cu coaja de lamaie.
Cand laptele da in fiert (sa aveti dat focul foarte mic)adaugati toata compozitia de lapte rece cu faina, amestecand continuu pana ce incepe din nou sa fiarba.
O lasati sa fiarba pana ce compozitia se dezlipeste usor de vas.
Lasati compozitia la racit, amestecand din cand in cand.A tunci cand se racoreste, puneti untul (lasat de seara in bucatarie) putin cate putin, amestecand energic.
La urma se adaugasi zeama de lamaie, esenta de vanilie, rom dupa preferinta.
Se asambleaza prajitura astfel: foaie crema foaie crema foaie.
Bagati tava cu prajitura intr-o punga de plastic si inchideti-o bine la gura.
Puneti tava la rece pana a doua zi cand o taiati in romburi si o pudrati cu zahar pudra.
Timp Preparare: > 3 h
PS: este de pe http://www.reteteculinare.ro