Ingrediente
800 gr faina
300 ml apa calda
200 ml lapte cald
100 ml ulei
1 LG de zahar
1 lingurita sare
15 gr drojdie granulata
Pentru finisat: 1 ou batut
3 linguri de faina
1 lingurita de sare
Portii: 0
Timp de preparare: sub 120 minute
yammy
Bucataras incepator
Reteta pe placul a3 bucatarasi
Taguri:
covrigi, covrigi sirbesti, retete Pizza
comenteaza
Mod de preparare reteta Covrigi sarbesti
-se dizolva drojdia si zaharul in putin lapte cald si se lasa 10 min
-intr-un vas mare se pun faina amestecata cu sarea, laptele, apa, maiaua si uleiul
-se amesteca pana nu se mai prinde de mana
-se lasa 30 min acoperit cu un prosop, timp in care isi dubleaza volumul
-se pregateste amestecul sarat cu care se vor prelinge covrigii amestecand faina, sarea si atat apa cat e nevoie pentru a se forma un aluat ca de clatite
-pornim cuptorul la 250 grade
-aluatul se imparte in 20-24 de bucati
-se ia o buacata si se ruleaza in forma unui "snur" lung
-se incruciseaza capetele
-si se rasucesc
-se aseaza in tava acoperita cu hartie de copt si se mai lasa 5 min la temperatura bucatariei
-se ung cu ou batut si se baga la cuptor
-dupa 10 min scoateti tava din cuptor si se preling covrigii cu amestecul sarat
-se mai da la cuptor 6-7 min
Buna,iti voi da o reteta simpla si gustoasa:) http://www.petitchef.ro/retete/covrigi-fid-1168624
anonim_4396 întreabă:
anonim_4396 întreabă: