Sincer e cea mai buna placinta cu mere americana :Ingrediente
Aluat:
375 gr faina,
3 linguri zahar,
180 gr unt,
1 lingura ulei,
1 galbenus de ou
Umplutura:
6 mere mari si dulci,
100 gr zahar,
1 lingura faina,
1 lingurita scortisoara,
3 linguri suc de ananas
Buna! uite cum fac eu.dau merele pe razatoare,le prajesc in putin ulei, adaug zahar, apoi le las sa se raceasca si adaug arome si nuca macinata, apoi desfac pachetul cu foi si pun cate doua foi la rulada, dupa ce umplu tava, le dau la cuptor, apoi dupa ce am scos placinta din cuptor, fac un sirop din apa+zahar+esenta si torn deasupra placintei, la urma adaug zahar pudra sau zahar vanilinat si. pofta buna
La multi ani!
Un an nou fericit si multa sanatate:*
Timp de preparare: 1 ora (complexitate redusa)
Ingrediente:
400 gr. foietaj din comert
4 mere
5 linguri zahar
30 gr.gris
scortisoara
Mod de preparare:
Se spala si se taie merele cubulete, se pun impreuna cu zaharul intr-o cratita sa se inmoaie, pe foc mic.
Foietajul(eu am folosit foietaj din comert)se intinde in doua foi potrivite cu tava din dotare, care se stopeste cu apa, foietajul avand destula grasime. Daca se unge cu ulei se va rumeni partea de jos prea mult. Prima foaie se aranjeaza in tava in asa fel incat marginile sa se ridice putin pe marginea tavii. Se presara gris, si apoi se aranjeaza merele calite peste care se presara scortisoara. Se acopera cu cea de-a doua foaie, se da la cuptor pentru cca. 30 minute, pana cand placinta se rumeneste.
Se taie patrate. Eu am turnat pe deasupra sosul lasat de mere la calire, pe care am preferat sa nu-l pun in tava, am scurs merele. E foarte gustoasa asa.
Ingrediente
15 linguri apa minerala
15 linguri faina
7 linguri ulei
50 g margarina sau unt
10 mere mari
8 linguri zahar
scortisoara
1 plic zahar vanilat
Mod de preparare
Pentru foi: Amestecati apa minerala cu faina si ulei pana se formeaza o coca care sa nu se lipeasca de maini.
Amestecati apoi doua linguri de faina cu margarina la temperatura camerei si va rezulta o coca moale.
Presarati faina pe masa si intindeti aluatul cat se poate de subtire.
Intindeti pe deasupra foii coca moale si lasati-o la frigider jumatate de ora in timp ce pregatiti umplutura.
Pentru umplutura:Radeti merele si amestecati-le cu zahar si scortisoara si puneti-le intr-o oala la foc mic pentru a avea mai putina zeama.
Ungeti tava cu ulei si presarati faina uniform.
Umpleti foile cu umplutura in functie de cat de mare este tava apoi bagati-le la cuptor la foc mediu.
Menţiuni
La sfarsit presarati dupa gust zahar pudra sau nuca de cocos.
Timp de preparare: 1 ora 30 de minute
Complexitate: medie
Aluat
7 linguri lapte
7 linguri ulei
7 linguri zahar (3 linguri fructoza)
2 oua intregi
1/2 pachet praf de copt
zahar vanilat
esenta de rom
faina cat sa iasa o coca care se poate intinde cu sucitorul
Umplutura
1 kg.mere (eu am pus acrisoare) rase si stoarse
zahar dupa gust (am pus 3 linguri de fructoza)
scortisoara
zahar vanilat
pesmet
La cea cu branza: 1 kg.branza de vaci, 4 oua, esenta de vanilie, coaja de lamaie, zahar dupa gust
La aluat se amesteca toate ingredientele pana rezulta o coca potrivit de tare, se lasa o jumatate de ora la frigider, se intind doua foi, se aseaza prima in tava unsa cu margarina, se presara pesmet, dupa aceea merele preparate, se intinde cealalta foaie, se inteapa usor cu furculita si se da la cuptorul incins, cca. 1 h, la foc potrivit.
La inceput coca iese putin crocanta, dupa ce sta o zi se mai inmoaie, insa mie imi place cand este crocanta.