6 oua, 500 ml smantana lichida, 1o linguri de zahar.galbenusul se freaca su 5 linguri de zahar pana se face spuma.albusul se mixeaza pana ajunge la consistenta bezelei, acesta se amesteca cu 5 linguri de zahar pana se topeste zaharul.smantana se mizeaza pana se face frisca. in galbenusul amestecat cu zahar se adauga zeama de la 2 lime. se amesteca galbenusul cu albusurile si apoi cu frisca. se tine la congelator doar 3 ore.la fiecare 20 minute se amesteca in vasul cu inghetata pentru a nu se forma acele de gheata.
No god, mi-ai stricat surpriza chiar pe tine vroiam sa te invit la o inghetat , multumesc zazu am sa o incerc chiar acum.
3 albusuri
un plic frisca + laptele necesar (cf instructiunilor), sau frisca lichida (batuta)
un pahar mic frisca
2 lamai, coja si zeama
bati albusurile spuma, adaugi frisca facuta si ea si smantana
separat faci un sirop din: o ceasca de cafea cu zahar, una cu apa +zeama si coaja de la lamaii - le lasi la foc mic pana se leaga ca un sirop. il lasi la racit, apoi il adaugi peste cele de mai sus, se amesteca bine, se pun intr-un recipient si se dau la congelator
Sucul a 5 lamai, 150g zahar, 300g apa, coji de lamaie sfaramate.
Se dizolva apa si zaharul si se fierbe 2-3 min.Se amesteca cu sucul de lamai si coaja si se baga la congelator. Pune amestecul in mai multe pahare mici se pune un scotch se gaureste si se baga un bat de inghetata la fiecare pahar:p
GoldandSilver întreabă:
anutza6117 întreabă: