Misule, eu nu fac magiun ca trebuie sa stai ore intregi langa el sa nu se prinda de fundul vasului ca altfel ar fi simplu: soti samburii prunelor si pui prunele la fiert.Cam dupa o ora de fiert, adaugi zahar dupa gust, intre 250 grame si 500 grame la kilogram si continuati fierberea pana scade bine.SE PUNE IN BORCANE SAU OALE DE LUT,
9fierbinte)si se leaga sau capacesc se acopera cu ceva gros /pled/si se lasa asa pana se racesc. Unele persoane pun vasele in cuptor la fiert, la foc potrivit si din cand in cand se amesteca continul. EU, scot samburii si dau prunele prin masina de tocat apoi cantaresc prunele si la 2kg prune date prin masina pun 1kg zahar si 2 pachete GELFIX luate din suprmarchet, procedand cum scrie pe plic:Cele2 kg prune si se amesteca cu 2 pachete de Gelfix si cu 4 linguri de zahar si se pun la fiert la foc potrivit.Cand prunele au inceput sa fiarba, se adauga resul de zahar pana la 1kg si continuam sa amstecam in compozitie, pe foc, pana incepe a fierbe. DIN acest moment continuam fierberea,(putem pune o rmura de drusaim sau esenta de vanilie... o aroma) la foc mic inca 5 minute si oprim focul. Punem compozitia asa f.fierbinte in borcane, umplandu-le pana sus; le capacim bine si le asezam pe masa cu fundul in sus sau cu capacul jos pe masa si se lasa asa pana la racire completa cand le ducem in camara. Totul dureaza intre 45-60 minute