| Ashenstar a întrebat:

Dati-mi va rog o reteta de peste de apa sarata la cuptor cu sos mai usoara si fara prea multe ingrediente!
Cine da cel mai detaliat primeste

Răspuns Câştigător
| noktambul a răspuns:

Pestele curatat si, daca este mai mare, portionat, il presari pe dinafara si in interior cu sare, piper, boia. Il ungi cu ulei, il presari cu usturoi taiat feliute si il invelesti in folie de aluminiu. Asezi "pachetele" in tava de la aragaz si il lasi in cuptorul preincalzit pentru 15 - 20 minute, sau putin mai mult, depinde cat de mare este pestele sau bucatile. Faci un mujdei de usturoi : cativa catei zdrobiti cu sare grunjoasa si zahar in cantitati egale, zdrobiti si frecati pana devin ca o alifie, apoi amestecati cu ulei si putin otet sau zeama de lamaie, pana se omogenizeaza. Inmultesti acest mujdei cu 2-3 linguri de smantana. Intretimp pui la fiert cativa cartofi, curatati si taiati cuburi. In apa de la cartofi, pui Vegeta sau Maggi 10 legume in loc de sare si o lingurita de unt. Scoti pestele de la cuptor, il scoti din folie si il pozitionezi in farfurii insotit de cartofi. Torni pe bucatile de peste si pe cartofi sosul de usturoi cu smantana. Mananci de-ti lingi degetele pana la coate! Pofta buna!

1 răspuns: