Pizza prosciutto
Blatul:225 grame faina, sare, 1 pachetel de drojdie, 2 linguri de ulei.Se amesteca ingredientele si se adauga apa fierbinte cit sa se formeze un aluat moale, dar nu lipicios. Se framinta pe o suprafata tapetata cu faina, pina ce devine pufos si neted. Se intinde un blat de 25 cm. si se asaza pe o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se adauga ingredientele pasta rosii, mozzarella, sunca presata, ardei, masline
Deci o ador
Cea mai buna pizza iasa sa ai de toate de pus in ea.De exemplu eu nu fac o pizza anume daca am sunca, carnatii, ciupercii, ardei, rosii, cascaval mai mult ca el da gustul pizzei si masline.Nu conteaza cum numeste.
Pai intr-o vreme deoarece nu mergea cuptorul faceam cu paine dar e mai bun aluatul. Compozitia era diferita in functie de ce aveam prin casa: puneam la calit carne tocata, salam, carnati, cu sos tomat sau rosii maruntite, nu mai vorbesc de sare piper si ce mai vrei, niste branza sau cascaval. Fi creativa, pune in compozitie tot ce-ti place si iti garantez ca o sa-ti placa si va iesi grozava. Ziceau parintii ca pizza mea iesia chiar mai buna ca a lor si ei urmau retetele intocmai, eu amestecam cam tot ce-mi placea si iesea grozava.
Bon apetit!
Hai mai, dati fetei reteta odata, da` aveti grija cat de complicata e, sa nu va injure maica-mea
justfuckandsmile întreabă: