In loc de lapte poti sa pui apa minerala si iese cam la fel, la orice crema vrei sau blat sau orice.
Uite aici:http://www.edithskitchen.ro/......nilie.html
In loc de lapte poti sa pui apa minerala, lapte praf sau poti sa nu mai pui.
Sau mai este aici cu 3 linguri de lapte pe care poti sa nu le mai pui, nu se va simti diferenta:http://www.petitchef.ro/retete/prajitura-cu-nuca-de-cocos-fid-1387442
Mult succes
Ngrediente reteta Prajitura cu crema de cocos:
pentru blat:
5 galbenusuri
5 linguri zahar
10 linguri apa
200 g faina
un praf de copt
esenta de vanilie
pentru crema de cocos:
400 ml lapte
150 g nuca de cocos rasa
un pachet unt
pentru glazura:
5 albusuri
10 linguri zahar
3 linguri nuca de cocos
Modul de preparare a retetei:
Intr-un vas incapator punem cele cinci galbenusuri, cinci linguri de zahar si zece linguri de apa, apoi amestecam pana cand acestea formeaza o pasta si isi maresc putin volumul. Amestecam faina cu praful de copt si le presaram in ploaie, treptat, pana cand se incorporeaza toata cantitatea. Aluatul blatului de prajitura obtinut va fi moale si va avea o consistenta asemanatoare cu cea a smantanii.
Turnam aluatul in tava tapetata cu hartie de copt, introducem tava in cuptorul preincalzit si lasam blatul de prajitura la cuptor timp de 15-20 minute (la foc mediu). Trebuie neaparat sa tapetam cu hartie de copt tava - eu am folosit o tava teflonata si n-am reusit sa dezlipesc blatul decat dupa ce am asteptat pana cand s-a racit si doar dupa ce l-am "ajutat/convins" cu cativa pumni
Pentru crema de cocos - punem laptele la fiert, punem 150 g nuca de cocos intr-o cratita (sau un vas termorezistent) si turnam laptele peste nuca de cocos atunci cand acesta incepe sa fiarba, apoi lasam compozitia de nuca de cocos si lapte la racit. Frecam bine untul (cu ajutorul unei linguri sau al mixerului) pana cand acesta devine spumos (pentru a ne fi mai usor, este bine sa scotem din timp untul din frigider si sa il lasam la temperatura camerei). Incorporam untul frecat in compozitia de nuca de cocos si cu asta am terminat de preparat crema prajiturii.
Pentru glazura prajiturii - amestecam cele cinci albusuri cu zece linguri de zahar, punem vasul la bain-marie si mixam albusurile pana cand acestea se intaresc in vasul aburind. Glazura din albusuri pentru prajitura cu crema de cocos trebuie sa fie foarte tare (adica sa nu cada atunci cand intoarcem vasul). Inainte de a o pune peste prajitura, trebuie sa lasam glazura sa se raceasca macar cateva minute.
Incepem asamblarea prajiturii cu crema de nuca de cocos taind blatul in doua parti egale. Punem peste prima bucata de blat jumatate din crema de nuca de cocos si o intindem uniform. Deasupra punem cea de-a doua bucata de blat pe care apoi intindem restul de crema. Deasupra ultimului strat de crema adaugam glazura din albusuri peste care presaram trei linguri cu nuca de cocos.
Este recomandat sa tinem prajitura cu crema de nuca de cocos la frigider cateva ore inainte de servire (preferabil ar fi peste noapte). In acest timp blatul prajiturii va trage laptele din nuca de cocos si, intr-un final, prajitura noastra va fi moale si pufoasa. Daca dorim sa facem impresie cu aceasta prajitura cu crema de cocos, atunci va trebui sa punem glazura de albusuri chiar inainte de servire. Asta deoarece glazura prajiturii are prostul obicei de a-si pierde din volum peste noapte.
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de prajituri!
PulbereDeStea întreabă:
LisaJulie întreabă: