Ca sa fie bun, blatul de pizza trebuie fermentat la frigider cam 48 de ore. Deci blatul facut azi e bun de pizza abia poimaine.
Alta chestie e temperatura cuptorupui, pizza trebuie facuta la temperatura foarte mare cateva minute, am vazut multi oameni care o lasa 30 min al 200 de grade. Daca vrei sa iasa mai bine, dai cuptorul la maxim cu vreo 30 min-1h inainte sa bagi pizza. Ideal ar fi sa cumperi si o piatra de pizza pentru cuptor, aia ramane acolo si se incalzeste cu cuptorul ca sa tina temperatura mai sus.
Si nu in ultimul rand, conteaza cum o intinzi. Daca o intinzi cu sucitorul, o sa scoti toate bulele formate de drojdie si o sa coci un biscuit. Uita-te pe net la un ghid sa vezi cum trebuie intinsa..nu e usoara tehnica dar daca vrei pizza buna aia trebuie sa faci.
Nu
Există pe piață, trebuie doar să cauți. O să vezi că e o (mare) diferență.
Mulțumesc
Fie ceva din reteta fie modul cum e copt la pizzerie, mai ales daca au cuptor pe lemne.
Dupa ce imi sterg contul o sa-mi fie dor de tine, cu cine mai fac caterinca
Ingredientele difera cel mai probabil, mai ales faina. Cuptorul da un gust aparte.
Iti trebuie faina 00 si un cuptor ce ajunge pana la 500 de grade Celsius.
Reteta aluatului o gasesti pe net daca cauti.