Parerea mea este ca nu sunt mai buni ca cei gatiti acasa. in genral se mananca la mc cand suntem aproape morti de foame si toate mancarea ni se pare delicioasa.
Cartofii sunt importati congelati si se prajesc in fripteuze (cred ca asa se scrie ) in baie de ulei (Atentie!) de palmier, de asemenea importat. Nesanatosi si plini de E-uri ne plac calzi, insa reci au un gust si miros neplacute.
Inca ceva :
Pe site-ul lor spun ca acei cartofi sunt din soi Russet Burbank.
Sunt diferiti, de acord. Mai buni? E chestie de gust. Cand trec pe langa un mc nu-mi place mirosul si chiar nu ma convinge ca e miros de mancare. Gustul poate fi ajustat cu diversi aditivi sintetici, unii sustin ca unii aditivi din mancarea fast-food in general ar crea dependenta - asta nu e sigur, dar ce se observa clar e ca cei care si-au facut un obicei nu arata prea sanatosi si au o senzatie permanenta de foame. Am vazut acum cativa ani documentarul asta, poate vreti sa aruncati o privire, e si un experiment cu cartofii de la mc: http://video.google.com/videoplay?docid=-1432315846377280008&hl=en#
Sunt cartofi cogelati pe care poti sa-i cumperi din orice supermarket si se prajec in mult ulei.
Stiu ca au un ulei special, care nu se gaseste de cumparat, ala le da gustul mai bun
Http://forum.softpedia.com/lofiversion/index.php/t210429.html uite aici totusi ce discuta pe forum alte persoane...
Apăi, e o artă să faci cartofi prăjiţi. Teoretic, trebuie ca, după ce-i cureţi, să-i ţii jumătate de oră în apă caldă (60 de grade), după care să-i usuci. Apoi, îi prăjeşti 12 (?) minute în ulei care are 110 grade, îi scoţi pe ceva să se scurgă, să se răcească şi să se usuce bine de tot, iar, la sfârşit, îi arunci vreo 6 minute în ulei încins, pe la 170 de grade. Şi nu mă întreba de unde scoţi termometru cu care să afli ce temperatură are uleiul, că să moară fanii lui Ştefan cel Mare dacă ştiu
Pai, se fac in baie de ulei si nu asa, aruncati pur si simplu, ci intr-o sita speciala se adauga si unele igrediente secrete, fiecare firma le are pe ale ei, nu o sa ni le divulge asa, dar tot cele facute acasa sunt mai sanatoase, stii ca delikatul contine o substanta care actioneaza ca un drog asupra creierului dand o anumita dependenta
Http://www.mcdonalds.com/......fries.html dati click pe nutrition si gasiti acolo
Nu este adevarat nimic din ce spun ceilalti.Sunteti specialisti de medicina? Buna,ca ma enerveaza numele tau), Nu au nimic special, sunt doar cartofi prajiti in ulei de floarea soarelui...dar nu se schimba uleiul la ele.Si acel ulei folosit de multe ori se strica si nu este bun, de aceea mamicile voastre cand va fac cartofi prajiti arunca uleiul, pentru ca nu mai este bun de folosit.
Cred ca stiu dc :d. Cartofii de la Mc se fac din ulei de palmier.si probabil ca din cauza asta sunt mult mai buni.
De obicei adauga un praf, scrie si pe site-ul lor ca adauga dextroza( e un fel de glucoza ca sa-ti dai seama cam ce este) si cica mai adauga doar sare, s-ar putea sa mai adauge si altceva ce nu este trecut la ingrediente.
Nu sunt preparati.Sunt cumparati, daca stii pungile acelea de cartofi congelati.Eu mi-am luat acasa o punga congelati si au fost exact ca si la mec si mai ieftini.eu zic sa nu te mmai duci la mec ci sa iti cumperi o punga si sa ii faci.sunt buni dar nu prea sanatosi.macar cumpara sa vzi ca sunt la fel