Nu cred ca are legatura. Am mai copt in aceeasi forma si au iesit buni
Păcat ca are. Una e 500g și alta e 450g in aceeași forma
Nu i ai lasat sa creasca suficient, sau nu i ai lasat sa coaca suficient.
Dar viitoare, lasa i sa creasca pana devin pufosi, apoi pune-i in cuptor la o temperatura mai scazuta si timp mai îndelungat.
Cand ii scoti din cuptor, lasa i un pic sa se raceasca inainte sa i tai
In total a stat la crescut 3 ore jumate, cred ca e suficient. Pana la urma cred ca voi prelungi timpul de coacere. Dar sigur vor iesi negriciosi la suprafata
Posibil sa fie ok 3 ore jumatate, posibil sa nu. Depinde de drojdie, temperatura, etc. Dar daca ai vazut ca sunt pufosi atunci cred ca au crescut suficient.
Cand ii coci, redu temperatura
Am folosite temperatura cea mai mica. Eu am un cuptor cam "iute". Pe gaz.
Da, stiu cum e sa ai cuptor pe gaz. Si noi am ars suficienti cozonaci
O soluție este sa pui mai multi cozonaci, sa se distribuie energia calorica la ma multa materie.
Am mai vazut mamaici care crapau un pic usa cuptorului sau reduceau un pic din debitul buteliei - dar asta la tara
A fost focul prea tare/iute.
La cozonaci se foloseste focul domol/slab ca sa se coaca in interior.
Daca focul e tare, se coc doar la suprafata. Daca ii tii mai mult, se ard la suprafata.
Daca ai cuptor care arde, pui pe laturi niste caramizi care sa absoarba focul si il va domoli pentru cozonaci.
LisaJulie întreabă: