| ladybug238 a întrebat:

De ce creste aluatul din cauza drojdiei?

Răspuns Câştigător
| push2gl a răspuns:

Atunci cand adaugi drojdia in mancare aceasta transforma zaharurile din aluat in bioxid de carbon, care determina cresterea in volum a aluatului. Odata ajuns aluatul in cuptor, efectul drojdiei devine de a transforma aluatul intr-unul de consistenta unui burete, moale si pufos.

Citeste mai mult pe: http://retete.acasa.ro/......12253.html
funda?

3 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Drojdia se descompune si da mici bule de gaz, de bioxid de carbon...

| BogdanelululTheGodfather a răspuns:

Drojdia contine (adica in proportie de 99%) ciuperci foarte mici care fac anumite transformari in interiorul aluatului si-l fac sa creasca. Ai invatat asta in clasa a sasea.

| IonutAxi a răspuns:

Si eu eram crurios, mersi push2gl