Ca sa nu miros a usturoi
Glumesc
Imi place.Nu concep mancare fara ceapa si marar.
Pt ca este foarte buna atat cruda cat si gatita. este recunoscuta si pentru faptul ca subtiaza sangele imbunatatind astfel circulatia
E sanatoasa si da un gust aparte mancarilor.Eu mananc de cate ori am ocazia desi am un stomac sensibli si imi face rau.Imi place!
Ador ceapa verde in salata.
Ador ceapa si in salata orientala.
Imi place ceapa!
Fiindca ne este necesara! ceapa contine multe vitaminte si saruri care ne fac mai puternici si sanatosi ~asta suna asa un pic academic~, printre care
Fierul. In organismul uman, fierul intra in compozitia hemoglobinei. Deficitul duce la anemie. Ceapa este astfel campioana, unica leguma care contine si fier, si zinc, si cupru. Aceste trei elemente ridica imunitatea organismului. De asemenea, iodul intretine functia tiroidei si evita formarea sclerozei.
Aluminiul. Ceapa contine chiar si aluminiu, care se afla in toate organele si tesuturile umane. Acesta participa la formarea celulei epiteliale si a tesutului conjunctiv, regenereaza tesutul osos si stimuleaza secretiile sucului gastric.
Sulful. Participa la sinteza insulinei, iar impreuna cu iodul ajuta la oxigenarea celulelor.
Seleniul. Impreuna cu vitamina E, seleniul stimuleaza formarea anticorpilor, cresterea eritrocitelor si stopeaza dezvoltarea tumorilor maligne.
si cu toate astea.nu are un gust chiarrr atat de rau.acum intelegi dc mancam ceapa ?
Pentru ca unele soiuri sunt foarte gustoase, si nu extrem de acide pentru stomac.
Ceapa e un fel de "sarea-n bucate". Nemtii fac si prajituri cu ceapa (or mai face si altii...). Ca sa nu mai zic ca si ceaiul e bun. La raceala cel putin. Traiasca ceapa!
Pentru ca ceapa contine foarte mult fier si este folositoare corpului.bn nu in cantitati mari pa pa
Pentru ca si ceapa ca si usturoiul sunt alimente care protejeaza organismul de anumite boli, si este si foarte buna.
Eu sunt moarta dupa ceapa. eu mananc orice cu ceapa. fasole. peste. pizza o mananc doar cu ceapa. imi fac salata de ceapa. etc. ador ceapa rosie.
User252426 întreabă:
Radu132ysys întreabă: