Fetele au dreptate cand iti spun de unsul tavii sau folosirea hartiei vegetale speciale pentru tavile de copt, dar ar mai fi un luctu, cuptorul trebuie pre incalzit /la 170/180 grade cu 10 minute inainte de a introduce blatul in cuptor pentru a avea o temperatura constanta si a evita aderarea
Cand faci parajituri sau blaturi de tort, orice piscot incearca sa ungi cu margarina tava si sa pui hartie de copt... se lipeste pentru ca se incinge tava zaharul din aluat se topeste si asa se lipeste de tava... dar daca il ungi cu unt si pui faina nu se va lipi... eu mereu folosesc hartie pentru copt...
Incearca sa ungi tava cu unt sau ulei, potriveste focul sa nu fie prea tare, ridica gratarul de la aragaz mai sus pentru. a vea o caldura mai constanta si o cocere mai buna.,,,,,(apropo ai aragaz sau soba) in cazul sobei foloseste pentru. ridicat tava mai sus pune o caramida sub ia. spala tava dupa fiecare folosire pofta buna.
Fiindca inainte sa pui blatul nu ai uns cu putin ulei si tapetata cu faina, sau nu ai pus hirtie de copt, e normal
Eu ung tava cu margarina, ulei, cu ceva gras si tapetez cu faina chiar inainte sa torn compozitia in tava... functioneaza!
Pune ulei pe fund si doua coli si sa vezi ca data vitoare nu se va mai lipi
Buna
de multe ori nu sunt bune cratitele in care gatim,, asa pateam si eu pana am primit de la sotul meu un set 3 tavi tort si acum nu mai am nici un stres,, orice as pune in tava nu se lipeste,, sunt bune si ieftine.
intra pe www.produseuniversale.com si vezi acolo, sunt o mare fana a siteului,, produse bune, pret mic
kiss all