Apa aproape pura fierbe la circa 100 de grade Celsius!
Apa cu sare fierbe, la puțin mai mult!
Pentru gust!
Ca sa nu crape ouăle cu coaja mai subțire, atunci când le fierbem.
etc
Sarea intarzie inclazirea apeoi nu grabeste, pune sare pe foc sa vezi cat i ea sa arda, desigur si pentru gust si sa fiarba alimentele
Pentru ca apa actioneaca ca o baterietermica, in timpul zilei acumuland energie calorica pe care o elibereaza noaptea, insa find o cantitate foarte mare de apa se incalzeste doar la suprafata, in adancuri apa avand o temperatura mult mai mica.
Ca sa dea gust la mancare pentru ca daca nu pui sare nu o sa aiba nici un gust mancarea..incearca sa nu pui sare in mancare si zeama o sa fie ca si cum ai bea apa chioara
Mirre draga astept explicatia din punct de vedere fizic nu gastronimic . Daca era asa puneam intrebarea la categoria Gastronomie
Sarea se pune in apa deoarece da gust mancarii, iar atunci cand fierbem legume, sau chiar si carne, daca punem sarea in apa de fiert, sarea va patrunde si in legume/carne, dandu-le un gust bun. Mancarea fara sare nu are niciun gust. Atentie insa, sunt si legume care din cauza sarii nu mai fierb bine.