Este mai bun pentru ca este... mai bun. Mai bun la gust, mai usor de digerat, mai sanatos. Este regele uleiurilor...
Uleiul de măsline formează un scut de protecţie pentru organism, apărându-l de infecţii şi ajută la regenerarea ţesuturilor. Acesta este foarte bine tolerat de stomac. De fapt, funcţia sa de protecţie are efecte benefice împotriva gastritei şi ulcerului. Reduce în mod consecvent colesterolul. Prin faptul că favorizează digestia, ajută la absorţia elementelor nutritive, în special a vitaminelor şi sărurilor minerale. Are un efect pozitiv asupra constipaţiei.
Uleiul de măsline este un leac universal, potrivit tuturor vârstelor.
Sunt mai multe tipuri de uleiuri de floarea soarelui si masline, uleiuri extravirgine, virgine, rafinate, etc.
De obicei se compara uleiul de masline extravirgin (de obicei in magazine gasim un ulei care are o parte ulei extravirgin / aciditatea trebuie sa fie sub 1%, grasimi saturate 13g) si cel de floarea soarelui rafinat, evident primul este mai bun. In plafare si alte magazine se gaseste ulei de floarea soarelui extravirgin care are un gust, dupa 2-3 minute, de seminte de floarea soarelui! Acesta e foarte bun pentru salate si alte mancaruri, preferabil fara sa fie prajit pentru ca isi perde din proprietatile nutritive.
anonim_4396 întreabă:
LisaJulie întreabă: