Iti trebuie proteine care sa inlocuiasca pe cele din carne: ciuperci, soia. Eu nu mai mananc carne de niciun fel de 4 ani aproape si nu am dus niciodata lipsa de imaginatie in a gati. Soia o gasesti sub multe forme, o poti folosi (sub forma de granule) la paste, sufleuri, sarmalute, ardei umpluti, musaca. Cuburi merge la tocanita, la cuptor alaturi de cartofi. Felii pentru snitele. Se fierbe si apa in care se fierbe se arunca, apoi o folosesti la fel cum ai fi folosit carnea. Ciupercile sunt bogate in proteine: la cuptor, cu busuioc si unt; tocanita; in omlete; alaturi de branza, ca umplutura pentru clatite.
Poti manca ce doresti legume plus fructe si cel putin odata pe saptamana, cand doresti tu peste la gratar sau la cuptor.Eu soia sa mor si nu pot manca, zici ca este carton cel din comertul nostru.Chiar este foarte bine daca nu mai mananci carne si nu se moare din asta, dar trebuie inlocuita cu ceva si pestele este cel mai bun.Succes.
Inlocuieste carnea cu soia si poti sa faci snitele, tocana, sarmale, chiftele etc. la fel de gustoase daca le condimentezi cum trebuie. Poti incerca si ciuperci
Poti gati multe feluri de mancare folosind legumele (mazare, fasole, cartofi, spanac etc), paste de toate felurile, salate, ciorbe, produse din soia. Sa nu uiti de fructe si lichide. Te poti uita la retete de post, pentru ca ele nu contin carne, ex:
http://www.gastropedia.ro/cartedebucate/retete-de-post/0/2/
Am gasit si o carte de retete (fara carne) :)
http://www.anunturigratuite.com/carte-de-retete-fara-carne-459165/
Eu de circa 2ani am renuntat total la carne... dar treptat, nu brusc si pot zice ca ma simt excelent.toate problemele de sanatate pe care le aveam inainte au disparut ca prin farmec dupa renuntarea totala la carne.Cat despre retete la o simpla cautare pe google.''retete de post''poti gasi n solutii pentru o masa copioasa... sfatul meu este ca alimentele sa le consumii nepreparate termic.Bafta!
LisaJulie întreabă: