| sergius21 a întrebat:

De maine vreau sa tin pentru prima oara un post din viata mea (postul mare)

stiu ce alimente nu trebuie sa mananci si care poti
dar am o intrebare eu fiind la liceu de obiecei in pauza imi iau un sandwich cu parizer sau salam cu ketchup

salamul si parizerul contin carne? ceea ce fiind intrerzis in post?

Răspuns Câştigător
| Robert a răspuns:

Da contin carne.In post se papa doar legume si fructe.

7 răspunsuri:
| MeUFO a răspuns:

Bună! În post eu merg pe fructe şi legume. Ia-ţi la şcoală banane dacă poţi, sunt foarte hrănitoare şi săţioase şi confortabil de mâncat. Roag-o pe mama să facă plăcinte şi prăjituri de post, chifteluţe de post (din legume), să cumpere zacuscă, dacă nu a făcut dumneaei. Eu nu iau pateu, salam şi caşcaval "de post", adică din soia, mi se par scârboase, dar poţi să le încerci. Succes.
De săptămâna asta, în fiecare sâmbătă, vei găsi reţete de preparate de post care se pot lua şi la şcoală pe
http://lecturirecenzate.ro/ Te aştept!

| tiriboxi a răspuns:

Buna, recomandarea mea sa poti duce la bun sfirsit ce ti-ai propus in legatura cu perioada de post este; un consum de produse sanatoase care nu contin cele interzise cum ar fi baton de Fast break pentru mai multe detalii contact tiriboxi@gmail.com

| amigos a răspuns:

Eu in locul tau mi-as face un sandwich vegetal astfel:
- ungi feliile cu pasta de masline: maslinele fara samburi le bagi la blender
- iti faci niste legume pe tigaie cu f putin ulei, de care iti place tie: ciuperci taiate feliute, rosii, dovlecei taiati feliute subtiri, ardei sau chiar ardei copt din conserva. Pui legumele intre feliile de paine si eventual o frunza de salata

Stiu ca suna laborios dar este f gustos happy

Mai poti incerca pate vegetal, parizer vegetal, chiftelute vegetale cumparate de la supermarket

| Simpatic a răspuns:

Intrebarea iti dai seama ca e prosteasca rau.Da salamul este carne,la fel si sunca happy.In post nu ai voie sa mananci de dulce,adica pe langa tot ceea ce inseamna carne nu ai voie nici lactate adica : lapte,branza etc sper sa nu intrebi daca nu ai voie nici iaurt laughing.De unde vine asta,pai trebuie sa renunti la tot ceea ce e de origine animala,atunci cand oamenii tin post e ca si cum ar tine o cura de dezintoxicare,adica renunta la ceea ce e nociv pentruiorganism printre care carnea,ouale etc si trece la alimentatia vegetativa : spanac,orez, supe etc. Postul e mai mult decat abtinerea de al anumite alimente, este si un "pact" cu divinitatea. Sper ca iti este de ajuns explicatia.

| laurentiu a răspuns:

Bai copile sti ce inseama post? si de ce se tine post? traditie!? atunci ti degeaba!

postul adevarat este sa nu mananci deloc sa iti intrepti privirea catre Dumnezeu si sa te lepezi de tine in ziua in care postesti(nu vorbesc de post negru) postul inventat de ortodoxi este o simpla traditie, departe de postul care cere Dumnezeu!
nu ma crezi! citeste Biblia!

| Alycaaaa a răspuns:

Salamul si parizerul contin carne si postul interzice alimentatia cu produse animale.ai putea sa iti iei un sanwich cu snitere din soia si ai putea sa cauti salam de post (sa stii ca exista)

| fllory a răspuns:

Scumpo, cand ti post nu ai voie sa mananci nimic de origine animala (adica carne, lapte, oua, branza sau orice deriva de aici). Crede-ma ca salamul si parizerul sunt numai carne deci se exclud. In timpul postului poti manca fructe si legume cate vrei, zacusca, ghiveci de legume sau orice nu provine de la animale. In locul sandwich-ului cu salam si parizer poti incerca niste pate vegetal pe paine cu ceva legume pe acolo si crede-ma ca e ideal sau chiar o banana sau un mar sau un shake din fructe. Succes!