Poate ar trebui sa omogenizezi bine compozitia (sa o lasi la rece) si sa ungi tigaia cu un prosop de hartie imbibat in ulei.
Eu pun ulei in compozitie, si nu mai este nevoie in tigaie incearca sa vezi daca se mai lipesc Cam o cescuta mica de cafea la un litru de apa.
Eu nu mai fac clatitele cu ulei in tigaie.Eu pun tigaia pe foc si pun un cubulet mititel de unt si prajesc cam 20 de clatite fara sa mai adaug nicio picatura de ulei sau unt.
Niciodata nu vei reusi sa faci 5 clatite cu o pikatura de ulei... dupa fiecate clatita trebuie sa pui putin ulei in tigaie si sa il intinzi.nu e zaharul problema.succes
Dar cel mai important e sa folosesti o tigaie de teflon (si eu pun ulei in compozitie) dar daca folosesti o tigaie de teflon asa cum fac eu.vei vedea ca nici nu se lipeste si trebuie sa pui decat o singura picatura pentru prima clatita apoi nu mai trebuie
Eu nu am tigaie de teflon este normala; am pus la clatite ulei apa oua faina; zahar 3 linguri; la 1 kg jumate de faina ulei 3 linguri apa calda 4 oua batute putina sare pentru gust; coaje de portocala; scortisoara si esente de vanilie sau portocale. se pune pentru fiecare clatita o lingurita de ulei se incinge tigaia dupa aceea se toarna un polonic mic. fara ulei se lipesc si se rup. se ard. nu ai ce sa faci. fara ulei chiar nu se face.in aia de terflon chiar nu ies. tot in tigaia normala este mai bine. ai grija sa intinzi aluatul prin toata tigaia.eu le fac cu telul intr-o oala in felul asta nu am cocoloase
Pune in compozitie si 2 linguri de ulei
Dar nu pune ulei direct in tigaie, ci umezeste un servetel de bucatarie cu ulei si unge tigaia cu el de cate ori este nevoie, dar nu prea des.In felul asta nu o sa mai ramana nici resturile alea nesuferite in tigaie
Spor la clatit
Pe mine mama m-a invatat sa pun intr-o canita niste ulei si o pana de pasare. Eu folosesc de curca.Si la fiecare clatita pe care o faci, inmoi pana aia in uleiul din canita, dupa care ungi tigaia...si clatita iese perfecta
{e mine mama m-a invatat sa pun intr-o canita niste ulei si o pana de pasare. Eu folosesc de curca.Si la fiecare clatita pe care o faci, inmoi pana aia in uleiul din canita, dupa care ung tigaia, si clatita iese perfecta
Cand faci aluatul pune si o lingurita de ulei in aluat, si apoi cumparati o tigaie cu teflon si nu iti mai trebuie sa pui ulei in tigaie
asa este mai usor de facut clatitele fara fum si ulei