| BS_5938 a întrebat:

De nu-mi ajunge niciodată un pic de ulei, nici măcar pentru 5 clătite?
Deci fac aluatul cu făină, ouă, sare, zahăr şi lapte. Apoi pun o picătură de ulei în tigaie şi pun primul polonic de aluat şi acela se face bine, dar parcă se îmbibă cu tot uleiul şi deja următorul aluat parcă se coace pe nimic, chiar se şi arde un pic! Nu înţeleg ce fac rău, cineva mă poate lămuri? Poate nu ar trebui să pun zahăr în aluat?

11 răspunsuri:
| hippiemuslim a răspuns:

Poate ar trebui sa omogenizezi bine compozitia (sa o lasi la rece) si sa ungi tigaia cu un prosop de hartie imbibat in ulei.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Poi asta e ideea, sa gatesti clatitele pe uscat, nu se pune decat putin la inceput si apoi fara ulei, eu asa stiamthinking

| Sara a răspuns:

Eu pun ulei in compozitie, si nu mai este nevoie in tigaiewinking incearca sa vezi daca se mai lipeschappy Cam o cescuta mica de cafea la un litru de apa.

| denisa20 a răspuns:

Eu nu mai fac clatitele cu ulei in tigaie.Eu pun tigaia pe foc si pun un cubulet mititel de unt si prajesc cam 20 de clatite fara sa mai adaug nicio picatura de ulei sau unt.

| ღHoneyBunnyღ a răspuns:

Niciodata nu vei reusi sa faci 5 clatite cu o pikatura de ulei... dupa fiecate clatita trebuie sa pui putin ulei in tigaie si sa il intinzi.nu e zaharul problema.succes

| RoxAnana a răspuns:

Dar cel mai important e sa folosesti o tigaie de teflon (si eu pun ulei in compozitie) dar daca folosesti o tigaie de teflon asa cum fac eu.vei vedea ca nici nu se lipeste si trebuie sa pui decat o singura picatura pentru prima clatita apoi nu mai trebuiewinking

| claudiea79 a răspuns:

Eu nu am tigaie de teflon este normala; am pus la clatite ulei apa oua faina; zahar 3 linguri; la 1 kg jumate de faina ulei 3 linguri apa calda 4 oua batute putina sare pentru gust; coaje de portocala; scortisoara si esente de vanilie sau portocale. se pune pentru fiecare clatita o lingurita de ulei se incinge tigaia dupa aceea se toarna un polonic mic. fara ulei se lipesc si se rup. se ard. nu ai ce sa faci. fara ulei chiar nu se face.in aia de terflon chiar nu ies. tot in tigaia normala este mai bine. ai grija sa intinzi aluatul prin toata tigaia.eu le fac cu telul intr-o oala in felul asta nu am cocoloase

| lala178 a răspuns:

Pune in compozitie si 2 linguri de uleiwinking
Dar nu pune ulei direct in tigaie, ci umezeste un servetel de bucatarie cu ulei si unge tigaia cu el de cate ori este nevoie, dar nu prea des.In felul asta nu o sa mai ramana nici resturile alea nesuferite in tigaiewinking
Spor la clatithee hee

| Havin a răspuns:

Pe mine mama m-a invatat sa pun intr-o canita niste ulei si o pana de pasare. Eu folosesc de curca.Si la fiecare clatita pe care o faci, inmoi pana aia in uleiul din canita, dupa care ungi tigaia...si clatita iese perfectabatting eyelashes

| Havin a răspuns:

{e mine mama m-a invatat sa pun intr-o canita niste ulei si o pana de pasare. Eu folosesc de curca.Si la fiecare clatita pe care o faci, inmoi pana aia in uleiul din canita, dupa care ung tigaia, si clatita iese perfectabatting eyelashes

| daniel1feder a răspuns:

Cand faci aluatul pune si o lingurita de ulei in aluat, si apoi cumparati o tigaie cu teflon si nu iti mai trebuie sa pui ulei in tigaie
asa este mai usor de facut clatitele fara fum si ulei