Buna,
1. Andive amestecate cu ulei masline, otet, mustar, sare, piper;
2. Fasole rosie amestecata cu ulei masline, otet balsamic sau din vin rosu, oregano, sare, piper---> deasupra inele de ceapa rosie si bucati de ton;
3. Cous-cous amestecat cu ulei masline, suc lamaie, ardei iute, ardei gras, ceapa, rosii, patrunjel (toate tocate cuburi mici);
4. Paste tip penne de ex. amestecate cu ulei masline, rosii cuburi, mozzarella cuburi, busuioc verde;
5. Castraveti fara coaja si seminte, cuburi, amestecati cu sare, piper, iaurt, menta verde. Optional merge o mana de cuburi feta si masline deasupra.
Enjoy!
Sunt destule bloguri culinare de unde te poti inspira.
http://savalaura.blogspot.com/
http://edithfrincu.blogspot.com/
http://buzz.albinuzza.ro/
http://amainbucatarie.blogspot.com/......deata.html
http://amalia-mylife.blogspot.com/2008/10/chipsuri.html
http://carmenhoffmann.blogspot.com/
http://dana2dor.blogspot.com/
Fetele au aici diverse salate din care se poate elimina maioneza etc. Sper sa fie de ajutor :-)
Draga mea, am niste retete de salate, fara maioneza, fara carne.
SALATA DE FASOLE
Fasole verde, fiarta cam 10-15 minute, pusa apoi imediat in apa rece, apoi in strecurator.
O ceapa se taie foarte marunt, se prajeste putin. Peste ceapa prajita se pune fasolea, sare, patrunjel taiat marunt, putina zeama lamaie; se infierbinta totul bine. Se ia de pe foc, se pune peste usturoi pisat (in functie de gust), se mesteca, se serveste caldut sau rece.
SALATA DE OREZ
Orezul se fierbe si se lasa
-se taie patratele(0, 5/0, 5cm)ardei de mai multe culori;
-castraveti murati tot patratele;
-boabe de porumb;
-sare, piper negru si poti pune si altceva daca vrei
Toate cele taiate se amesteca cu orezul.
Cantitatile sunt la apreciere.
Salata de icre. http://www.retete-bune.com/r11338-salata-de-icre-de-crap-cu-ceapa.htm
Salata de peste http://www.retete-bune.com/r11339-salata-de-peste.htm
Salata de vinete fara maioneza, numai cu ceapa si ulei
In rest ai idei foarte bune si de la carla si de la husni.
Buna! Am fost la ziua unei prietene, la care fiecare adusese cate ceva de mancare. Asa am mancat pentru prima data o salata foarte buna si usoara, daca ai curaj sa experimentezi lucruri noi, in general: iti trebuie un gref rosu, pe care il cureti de coaja si de pielitele albe, incat sa ramana doar miezul curat, de marimea unor mici imbucaturi...la el adaugi jumatati de boabe de strugure (trebuie scosi samburii)... fasiute subtiri de andive crude si ceea ce le leaga este iaurtul, alb, simplu dar amestecat cu lingurita inainte pentru a deveni o crema. Pofta buna! Cu siguranta va va placea!
Sidy, daca nu e prea tarziu, uite 2 idei pe care le-am incercat: http://edithfrincu.blogspot.com/2007/12/salata-de-ton.html - nu are maioneza.
Si http://edithfrincu.blogspot.com/2009/02/salata-de-cruditati.html in care poti inlocui maioneza cu smantana sau iaurt subtire.
Si inca o idee: http://edithfrincu.blogspot.com/......uroi.html, unde la fel poti inlocui maioneza cu iaurt sau smantana slaba.
Spor la treaba!