Ayran (se pronunţă „airan") reprezintă o băutură turcească tradiţională cu iaurt. Este vorba despre o băutură tuşor sărată, cu iaurt. Servită rece, vara, are un efect deosebit de împrospătare! Compensează sărurile minerale pierdute prin transpiraţie! Dacă nu aţi încercat încă, pregătiţi-o, nu veţi regreta!
Timp de preparare: 5 minute
Ingrediente :
52 g iaurt simplu (gras 3%)
48 g apă rece
1 g sare de mare iodată
Mod de preparare
1. Ingredientele se pun în blender.
Important! Sarea se cântăreşte exact! Dacă punem prea puţină sare, gustul va fi lipsit de caracter, iar dacă punem chiar şi cu 1 gram mai multă, băutura va deveni extrem de sărată!
2. Mixăm bine ingredientele!
3. Băutura ayran se va servi rece, turnată în pahare!
Eu nu am vazut ayran in Romania (si m-am plimbat destul)...
In Turcia erau pe la toate colturile.
Incearca sa-ti prepari tu...
Stii doar: apa+iaurt+sare.
Spor!
Incearca pe la restaurantele turcesti Turkuaz, Casa Kebap. au livrare la domiciliu.
Salutare! Din cate am auzit poti gasi la shaormeria Genin din Bucuresti. Adresa este: Calea Floreasca, nr. 17 (in spatele stadionului Dinamo). Pentru informatii si comenzi: 0722602277, 0788602277. Mult succes
Yummmmmyyy! ayran vreau si eu dar nu sunt din bucuresti
mi-am facut si eu acasa dar nu a iesit asa bun ca al lor...
of of... turcii astia.
Da am eu o reteta! Ayranul e o bautura speciala si trebui tratata ca atare. nu se prepara din iaurt de vaca, oaie sau capra cum am mai auzi. GRESIT! Ayranul se prepara numai din lapte de bivolita deoarece e un lapte mai pecial mai suav, mai gras...deci...reteta :cumparati o caserola de iaurt de bivolita de 500 de gr, 200 de gr de branza de bivolita, 8, 10 frunze de menta, un catel mare de usturoi, o lingurita si jumatate de sare, o jumatate de litru de apa minerala carbogazoasa, de preferat Borsec ca si pastreaza acidul,.:se pune iaurtul cu branza intr un blender si se amesteca, iar usturoiul se paseaza cu sarea pana devine o pasta, se adauga frunzele de menta si se freaca umpreuna cu usturoiul pana devine o pasta si se toarna in blender cam un minut, pe urma se adauga apa minerala in blender circa 2 minute se lasa la frigider 10, 12 ore inainte de servire e bine sa l mai puneti odata in blender impreuna cu 10 cuburi de gheata.mmmmmmmm deja mi ploua n gura SETE BUNA! P.S.ingredientele se pot cumpara din Metro sau Selgros.
Aquatulip este unic distribuitor de ayran in bucuresti.ne puteti contacta pe facebook pentru detalii sau pe site-ul www.aquatulip.ro.
anonim_4396 întreabă: