? Orezul basmati are bob lung. Calitate superioară, greu de găsit "original". Indicat în salatele de orez. Originar din India, Pakistan, Bangladesh.
Bună!
N-ai precizat ce doreşti în legătură cu orezul basmati...
Detalii :
"Orezul basmati este originar din campiile Punjabi din India.In prezent sunt cunoscute cateva mii de sortimente de orez de diferite culori, dimensiuni si cu calitati diferite. Orezul basmati bio este un orez provenit din culturi ecologice, prietenoase cu mediul si cu sanatatea noastra. La cultivarea lui nu s-au folosit substante chimice, folosite in mod curent pentru a distruge daunatorii din cultura si pentru a sporii productia; spre deosebire de alte sortimente de orez, acest orez nu provine din seminte modificate genetic.
"Basmati" provine din sanscrita si inseamna aromat, inmiresmat. Aceasta denumire vine de la faptul ca dupa ce este fiert are o aroma deosebita. Basmati este orezul cu bob lung, poate cel mai lung, provenit din bucataria Indiana. Este usor aromat cu gust particular, boabele se separa bine, la preparare, nu se sparg ca la celelalte sortimente de orez, de aceea este ideal pentru prepararea salatelor. Acesta este considerat cel mai usor de digerat, si are un indice glicemic mediu avand o absorbtie a glucidelor mai lenta decat a orezului alb.
Orezul basmati are o putere calorica de 347 kcal/100g spre deosebire de orezul alb care are 248 kcal/100g.
Orezul basmati se gateste cel mai bine prin metoda absorbtiei. Aceasta metoda presupune folosirea unei masuri de orez, peste care se adauga 2 masuri si jumatate de apa rece si putina sare. Se lasa sa fiarba la foc mic timp de 15 minute dupa care se amesteca bine si se mai lasa sa stea acoperit timp de 15 minute.
In magazine, acesta se gaseste in doua variante: alb si brun. Orezul basmati alb contine: 7, 3% proteine; 76, 2% carbohidrati; lipide 1 g din care 0, 2 g sunt reprezentate de acizi grasi saturati; fibre 1, 7 g; 347 kcal la 100g. sodiu
Buna:)
http://www.risoscotti.ro/ro/produse/orez/specialitati/basmati.html
O zi frumoasa sa ai:)
Http://www.stiridebine.ro/ce-trebuie-sa-stim-despre-orez/ Câteva informații referitoare la întrebarea ta (printre care și orezul basmati).
LisaJulie întreabă: